Doorsturen
 
Doorsturen
 

flying doctor/ANIOS ggz Intensive Home Treatment & Crisisdienst Amersfoort (28-36 uur)

Help mensen in een psychiatrische crisis in de thuissituatie. Volgens de nieuwste inzichten. Een prachtige kans om jezelf als basisarts verder te ontwikkelen op de zorg voor psychiatrische patiënten in crisis.En tegelijkertijd bouw je mee aan Intensive Home Treatment (IHT) binnen onze regio. Jij werkt met ...

 • Regio: Amersfoort
 • Vakgebied: Medici
 • Opleidingsniveau: WO
 • Aantal uren per week: 28 uur

Wat ga je doen?

Help mensen in een psychiatrische crisis in de thuissituatie. Volgens de nieuwste inzichten. Een prachtige kans om jezelf als basisarts verder te ontwikkelen op de zorg voor psychiatrische patiënten in crisis.
En tegelijkertijd bouw je mee aan Intensive Home Treatment (IHT) binnen onze regio.
 
Jij werkt met patiënten die in hun thuissituatie in een acute psychiatrische crisis terecht zijn gekomen. Waarbij reguliere behandeling onvoldoende is en daardoor tijdelijk intensivering van zorg nodig is. Deze hulp bied je als het even kan in die thuissituatie. Daarbij kom je alle denkbare bevolkingsgroepen, levensfasen en psychiatrische aandoeningen en combinaties hierin tegen.
 
Je beoordeelt psychiatrische toestandsbeelden en suïcidaliteit, bijvoorbeeld na verwijzing van een huisarts of de HAP en de politie. Je richt je op het voorkomen van opname en behandelt de patiënt zoveel mogelijk in zijn of haar eigen omgeving. Je beoordeelt de situatie en de patiënt, je neemt beslissingen, zodat de situatie onder controle komt. Met andere woorden je de-escaleert de situatie en helpt de patiënt. Is er sprake van (dreigende) psychiatrische crisis dan kan de zorg zo intensief als nodig geleverd worden en schaal je samen met het IHT-team op. Indien een opname niet te voorkomen is, zorg je samen met het IHT-team dat de opname zo kort als mogelijk wordt ingezet.
 
Naast de zorg voor de patiënt ondersteun je familie/betrokkenen gedurende de crisis. En bied je nazorg om terugval te voorkomen. Kortom: een gevarieerde functie waarin je in een stroomversnelling kennis gaat maken met een veelvoud aan problematieken en behandelmethoden. Never a dull moment!
 
Op dit moment bereiden we ons voor op de doorstart van IHT in de regio Eemland. Als enthousiast, multidisciplinaire team genieten wij van de hectiek en het pionieren. Wat ons drijft is het intensief bezig zijn met een diversiteit aan patiënten en aandoeningen. Het team werkt intern nauw samen met alle bedrijfsonderdelen van GGz Centraal, zodat er een drempelloze toegang tot de juiste vervolg behandeling mogelijk is. We krijgen graag input vanuit verschillende hoeken, we zijn dan ook benieuwd naar jouw inbreng bij de doorontwikkeling van de IHT en het optimaliseren van de directe patiëntenzorg.

Wat verwachten wij van je?
 • je werkt zelfstandig, maar onder verantwoordelijkheid van een psychiater en direct samen met ervaren crisisinterventoren en ambulant verpleegkundigen;
 • je denkt en werkt mee in het vormgeven van de spoedeisende behandeling;
 • je zet een multidisciplinaire behandeling in en stelt diagnoses;
 • als medebehandelaar draag je zorg voor medisch psychiatrische behandeling van een zeer diverse populatie;
 • na de crisis blijf je de patiënt en diens netwerk volgen.

Wat heb je nodig?

Als jij je verder wilt ontwikkelen binnen de psychiatrie en enthousiast bent om te werken in een vernieuwende behandelorganisatie, worden we nieuwsgierig naar jou! 
Verder hoort bij deze functie:
 • een (bijna) afgeronde opleiding tot basisarts;
 • een flexibele en collegiale instelling;
 • rijbewijs B en beschikking tot een auto/motor.

Wat mag je verwachten?

Wij bieden een werkomgeving die wordt gekenmerkt door korte lijnen, mogelijkheden voor ontplooiing en fijne collega’s om mee samen te werken.
 • ruimte om jouw persoonlijke inbreng aan de directe patiëntenzorg toe te voegen;
 • een goed inwerkprogramma en supervisie binnen jouw leer/werkproces door een psychiater;
 • ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en scholing (klik hier voor ons trainingsaanbod);
 • werken op een goed bereikbare locatie (Amsterdam/Utrecht 30 min.);
 • diensten doen hoort erbij, bereikbaarheid kun je vanuit huis organiseren.
En verder:
 • afhankelijk van jouw voorkeur, bieden wij je een contract voor 28 tot 36 uur per week voor onbepaalde tijd; 
 • het salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 65 (minimaal € 3.266,- en maximaal € 5.126,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • wij kennen een actief scholingsbeleid en bieden uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden. Je kunt deze vinden op werkenbijggzcentraal.nl;
 • het doen van een referentiecheck en het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) zijn onderdeel van onze selectieprocedure.

Waar ga je werken?

Bij GGz Centraal staat de patiënt centraal. Hulp bieden aan mensen met psychiatrische problemen is de bestaansreden van de organisatie. Kwalitatief goede en gepassioneerde medewerkers zijn de sleutel tot goede hulpverlening. De organisatie wil een klimaat creëren waar de behoefte aan verder ontwikkelen en leren vanzelfsprekend is. Ons streven is mensen met psychiatrische problemen zodanig te behandelen, begeleiden en ondersteunen, dat zij de regie over hun eigen leven (terug)krijgen, met zoveel autonomie en zelfstandigheid als mogelijk.

Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.

Solliciteren

Wij zien jouw sollicitatie voor de vacature ANIOS IHT graag tegemoet.
Wil je eerst meer inhoudelijke informatie neem dan contact op met Ben Nijman, teamleider Crisisdienst/IHT, op 06-205 919 78.
 
Neem voor meer informatie over de procedure contact op met Ronald van Driel, recruiter, op
06-1296 1408 of r.vandriel@ggzcentraal.nl.
 
Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 19-10-2018.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen