Doorsturen
 
Doorsturen
 

ambulant verpleegkundige niveau 4 of 6 Intensive Home Treatment (32-36 uur)

Lukt het jou als verpleegkundige om mensen in de thuissituatie te begeleiden vanuit de nieuwste inzichten in de psychiatrie? We vallen maar gelijk met de deur in huis. Op dit moment bereiden we ons voor op de start van IHT in Amersfoort en omgeving, daarbij kunnen wij jou als (hbo) verpleegkundige goed ...

 • Regio: Amersfoort
 • Vakgebied: Verpleegkunde
 • Opleidingsniveau: HBO
 • Aantal uren per week: 32 uur

Wat ga je doen?

Lukt het jou als verpleegkundige om mensen in de thuissituatie te begeleiden vanuit de nieuwste inzichten in de psychiatrie? We vallen maar gelijk met de deur in huis. Op dit moment bereiden we ons voor op de start van IHT in Amersfoort en omgeving, daarbij kunnen wij jou als (hbo) verpleegkundige goed gebruiken!

Als ambulant verpleegkundige werk jij in het IHT team in de regio Eemland. IHT staat voor Intensive Home Treatment. Dat houdt in dat je out-reachend werkt. Je bezoekt patiënten in de thuissituatie, die in een acute psychiatrische crisis zijn terecht gekomen. Roept de situatie om tijdelijke intensivering doordat de reguliere behandeling substantieel te weinig biedt, dan schaal je op in samenwerking met jou collega’s. Jouw uitdaging is klinische opname voorkomen en de patiënt zoveel mogelijk in zijn of haar eigen omgeving begeleiden of behandelen. Naast de zorg voor de patiënt betrek je familie/betrokkenen gedurende de crisis en bied je ondersteuning en nazorg om terugval te voorkomen.
 
Als verpleegkundige niveau 6 word je ingezet op extra complexe situaties. Daarnaast pak jij jouw rol bij het verder vormgeven van IHT. Overstijgend denken en handelen hoort bij het werken als verpleegkundige niveau 6.

Het team:
Als enthousiast multidisciplinaire team genieten wij van de hectiek en het pionieren. Wat ons drijft is het intensief bezig zijn met een diversiteit aan patiënten en aandoeningen. We doen dit echt samen, in een multidisciplinaire samenstelling. We gebruiken graag input vanuit verschillende hoeken, we zoeken elkaar makkelijk op en delen onze ervaringen en steunen elkaar ook ongevraagd. We zien graag dat ook jij verrassende inhoudelijke bijdragen komt leveren, zodat wij samen werken aan de doorontwikkeling van de IHT.

Kort samengevat betekent dit, dat jij:
 • met de patiënt en zijn naasten een verpleeg-en behandelplan opmaakt;
 • dit uitvoert en evalueert;
 • met jouw collega’s zorgt voor een optimale behandeling;
 • gerichte interventies doet;
 • Hoofd erbij! Goede communicatie is belangrijk;
 • niet alleen met de patiënt, maar ook met het netwerk (familie en ketenpartners) van de patiënt contact onderhoudt en activiteiten coördineert;
 • in staat bent om van 8:30 - 22:00 uur, in wisselende diensten, 7 dagen per week, de patiënt thuis te bezoeken.
Wat denk je: ben jij voor deze uitdagende baan geschikt?

Wat heb je nodig?

Sta jij bekend om jouw oplossingsgerichtheid, creativiteit en heb je zin om een nieuw avontuur aan te gaan? Dan zijn we nieuwsgierig naar je!

Verder hoort bij deze functie dat je:
 • beschikt over een afgeronde verpleegkundige opleiding niveau 4 of 6 (hbo-v), met een BIG
  registratie;
 • affiniteit hebt met crisis behandeling & 2-4 jaar werkervaring in de acute klinische ggz zorg;
 • duidelijk en prettig communiceert;
 • analytisch bent.
 • een goede zelfreflectie hebt en gewend bent om de samenwerking met collega’s op te zoeken;
 • alle diensten beschikbaar bent.
 • in het bezit bent van een B rijbewijs en een auto of motor.

Wat mag je verwachten?

Je vindt bij ons een dynamische baan met een veelvoud aan problematieken en behandelmethoden. Korte lijnen zijn kenmerkend voor ons team plus mogelijkheden voor ontplooiing, persoonlijke inbreng en fijne collega’s om mee samen te werken.

Verder mag je verwachten:
 • een goed inwerkprogramma en samenwerken in een multidisciplinair team om mee te denken in het vormen van een nieuwe werkorganisatie;
 • trainingen via de afdeling Training & Ontwikkeling (klik en kijk) en e-learning, zoals ART(Agressie Regulatie Training), de MAT en diverse klinische lessen; 
 • doorgroei mogelijkheden naar SPV of verpleegkundig specialist;
 • een contract voor 32 tot 36 uur per week voor onbepaalde tijd;
 • Salariëring: voor niveau 6 bieden wij een salaris conform CAO GGZ, functiegroep 50 (minimaal € 2.091,-  en maximaal € 3.467,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek) en voor niveau 4, ook conform CAO GGZ, functiegroep 45 (minimaal € 1.843,- en maximaal € 3.135,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);    
 • werken op een goed bereikbare locatie (Amsterdam/Utrecht 30 min.);
 • dienstreisvergoeding van € 0,36 per kilometer;
 • levensfase-uren, ORT en een 13e maand.

Waar ga je werken?

Een organisatie met een actief scholingsbeleid die oog heeft voor jouw talent en je stimuleert je kwaliteiten te ontwikkelen, dat is GGz Centraal. Je krijgt daarbij alle ruimte om zowel binnen als buiten de organisatie met anderen samen te werken. Dichtbij en deskundig. Dat typeert onze organisatie en zo behandelen wij onze cliënten.
GGz Centraal, specialist in ggz, in het midden van het land.

Het behandel programma IHT wordt in het voorjaar van 2019 onderdeel van het acute cluster Eemland waarin de Crisisdienst, acute klinische opname (HIC) en IHT nauw samenwerken. We triageren voor de gehele regio en behandelen zoveel als mogelijk de patiënten in de thuissituatie, die in een acute psychiatrische crisis terecht gekomen zijn. De ambitie is om de functie en het werkproces van IHT zoveel als mogelijk, doch geleidelijk te vormen naar de richtlijn zoals beschreven in het handboek IHT.

Wat is Intensive Home Treatment (IHT)?
IHT wordt ingezet als de reguliere behandeling substantieel te weinig biedt en er tijdelijk intensivering van zorg nodig is. IHT is erop gericht klinische opname te voorkomen en de patiënt zoveel mogelijk in zijn of haar eigen omgeving te behandelen. Dat betekent acute psychiatrie vorm geven in de thuissituatie.  Indien een opname niet te voorkomen is, zorgt het IHT-team ervoor dat de opname zo kort als mogelijk wordt ingezet. Naast de zorg voor de patiënt worden familie/betrokkenen ondersteund gedurende de crisis. Gedurende de crisis kan de zorg zo intensief als nodig, geleverd worden.

Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.

Solliciteren

Voel jij je uitgedaagd en heb je vragen, App of bel dan met Ben Nijman (teamleider Crisisdienst/IHT) op 06- 205 919 78.

Wil je solliciteren? Stuur dan je cv en brief met motivatie via het onderstaande sollicitatieformulier.
Een referentiecheck maakt onderdeel uit van deze procedure. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hoort hierbij. Wij vergoeden de kosten.
Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 21-11-2018.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen