Doorsturen
 
Doorsturen
 

MBO verpleegkundige (32-36 uur)

Wil jij jouw vak als verpleegkundige in de volle breedte uitvoeren? Wil jij van betekenis zijn voor mensen met complexe psychiatrische problemen? Dan gaan we graag met je in gesprek!Als verpleegkundige High & Intensive Treatment werk je in een onregelmatig rooster. Elke dienst start jij met de overdracht van je ...

 • Regio: Hilversum
 • Vakgebied: Verpleegkunde
 • Opleidingsniveau: MBOHBO
 • Aantal uren per week: 36 uur

Wat ga je doen?

Wil jij jouw vak als verpleegkundige in de volle breedte uitvoeren? Wil jij van betekenis zijn voor mensen met complexe psychiatrische problemen? Dan gaan we graag met je in gesprek!

Als verpleegkundige High & Intensive Treatment werk je in een onregelmatig rooster. Elke dienst start jij met de overdracht van je collega verpleegkundige. Samen drink je een kop koffie en bespreek je wat er zich tijdens de dienst is voorgevallen. Met elkaar verdeel je de patiënten over het team van vier verpleegkundigen en maak je een planning van wat er die dag mag gebeuren. Maar je weet ook dat je alles uit je handen moet laten vallen als er ineens iemand in crisis wordt opgenomen of een patiënt op de afdeling boos wordt en alles bij elkaar roept. Een dag verloopt regelmatig anders dan je verwachtte als je op een gesloten opname afdeling voor acute behandeling werkt!

Als verpleegkundige krijg je dagelijks drie patiënten toegewezen en deze begeleid je intensief. Ziet de patiënt op tegen het Zorg Afstemmings Gesprek waar de psychiater en zijn ouders bij zijn? Jij bereidt dit met hem voor, steunt en stimuleert hem. Ook kun je een gesprek hebben met een patiënt die herstellende is van een heftige periode en jou om advies vraagt. Je luistert, geeft psycho-educatie en maakt een signaleringsplan. Hoewel je de zorg hebt voor “jouw” patiënten, heb je ook een rol tijdens het groepsgebeuren. Samen de dag starten, ontbijten met elkaar, stimuleren van deelname aan programma’s als creatieve therapie, sport en wandelen; het hoort allemaal bij jouw taak als verpleegkundige.

Een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden is het motiveren van de patiënt om zijn voorgeschreven medicatie in te nemen. Dit helpt de patiënt om weer in de realiteit te komen of om de depressie te verhelpen. 
Vertrouwen is de rode draad; door te zeggen wat je doet, en te doen wat je zegt, bouw je aan een professionele vertrouwensband. Humor is hierbij onmisbaar; het helpt om de situatie te relativeren. Samen lachen verbindt!

Bij GGz Centraal vinden we het belangrijk dat we ons blijven ontwikkelen, ook op inhoudelijk gebied. Lijkt het je leuk om mee te werken in een projectgroep over familieparticipatie? Of heb je ideeën over veranderingen in dwangtoepassingen? We horen graag jouw inbreng. 

Kortom: een baan als verpleegkundige HIC brengt jou veel variatie en biedt jou de kans om van betekenis te zijn voor mensen die het hard nodig hebben. Geen dag is het zelfde! 

Wat heb je nodig?

Als jij stevig in je schoenen staat en de rust kunt bewaren in hectische situaties, worden we nieuwsgierig naar je. Verder hoort bij deze functie dat je:
 • over een afgeronde MBO verpleegkunde opleiding beschikt;
 • 1-3 jaar werkervaring hebt met het bieden van (verschillende vormen) van (acute)verpleegkundige zorg, waaronder begeleiding aan patiënten met complexe en/of meervoudige psychiatrische problematiek;
 • alle diensten inzetbaar bent;
 • een echte teamplayer bent.

Wat mag je verwachten?

Wij bieden een werkplek in een professioneel en enthousiast team dat zich volop bezig houdt met inhoudelijke en organisatorische ontwikkelingen. De werkomgeving wordt verder gekenmerkt door korte lijnen, mogelijkheden voor ontplooiing en collegiaal overleg. En verder:
 • wij bieden een parttime/fulltime contract voor 32-36 uur per week voor onbepaalde tijd;
 • salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 45 (minimaal € 1.843,- en maximaal € 3.135,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • mogelijkheden om mee te denken in operationeel beleid;
 • gedegen inwerkperiode door een ervaren collega;
 • referentiecheck en een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is een onderdeel van onze selectieprocedure;
 • wij kennen een actief scholingsbeleid en bieden uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden, meer hierover kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl;
 • afhankelijk van jouw ervaring en vooropleiding is er een traject mogelijk om door te groeien naar niveau 5 verpleegkundige op de afdeling en de daarbij behorende functiegroep 50.

Waar ga je werken?

De High & Intensive Care binnen de Rembrandthof in Hilversum biedt kortdurende psychiatrische behandeling aan personen van 18-65 jaar. Hier worden patiënten behandeld die in crisis verkeren en waarbij kortdurende opname noodzakelijk is. De patiëntengroep is erg divers. Het gaat om mensen die voor het eerst worden opgenomen, instromen vanuit verschillende behandelprogramma’s (zoals; psychotische stoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en stemming en angststoornissen) of patiënten die langer in behandeling zijn bij FACT en in crisis verkeren. De kliniek werkt dan ook nauw samen met de ambulante teams zoals het IHT (Intensive Home Treatment) team en FACT (flexible assertive community treatment).

Solliciteren

Wij zien je digitale sollicitatie voor de vacature MBO verpleegkundige HIC graag tegemoet.
Wil je eerst meer informatie neem dan contact op met Diana van 't Hazeveld (teamleider HIC Rembrandthof) bereikbaar via telefoonnummer 035- 6557300 of met Marieke de Wilde (teamleider acuut Rembrandthof) bereikbaar via telefoonnummer 035- 6557555.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 07-09-2018.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen