Doorsturen
 
Doorsturen
 

HBO verpleegkundige

Wil jij jouw vak als verpleegkundige in de volle breedte uitvoeren? Kom jij tot je recht als vakinhoudelijk coach? Dan gaan we graag met je in gesprek!Als verpleegkundige High & Intensive Treatment werk je in een onregelmatig rooster. Elke dienst start jij met de overdracht van je collega verpleegkundige. Samen ...

 • Regio: Hilversum
 • Vakgebied: Verpleegkunde
 • Opleidingsniveau: HBO
 • Aantal uren per week: 32 uur

Wat ga je doen?

Wil jij jouw vak als verpleegkundige in de volle breedte uitvoeren? Kom jij tot je recht als vakinhoudelijk coach? Dan gaan we graag met je in gesprek!

Als verpleegkundige High & Intensive Treatment werk je in een onregelmatig rooster. Elke dienst start jij met de overdracht van je collega verpleegkundige. Samen drink je een kop koffie en bespreek je wat er zich tijdens de dienst is voorgevallen. Met elkaar verdeel je de patiënten over het team van vier verpleegkundigen en maak je een planning van wat er die dag mag gebeuren. Maar je weet ook dat je alles uit je handen moet laten vallen als er ineens iemand in crisis wordt opgenomen of een patiënt op de afdeling boos wordt en alles bij elkaar roept. Als HBO-verpleegkundige houd jij het overzicht, bent aanspreekpunt voor collega's en artsen en psychiaters.
Een dag verloopt regelmatig anders dan je verwachtte als je op een gesloten opname afdeling werkt!
Als verpleegkundige krijg je dagelijks drie patiënten toegewezen en deze begeleid je intensief. Ziet de patiënt op tegen het Zorg Afstemmings Gesprek waar de psychiater en zijn ouders bij zijn? Jij bereidt dit met hem voor, steunt en stimuleert hem. Ook kun je een gesprek hebben met een patiënt die herstellende is van een heftige periode en jou om advies vraagt. Je luistert, geeft psycho-educatie en maakt een signaleringsplan. Hoewel je de zorg hebt voor “jouw” patiënten, heb je ook een rol tijdens het groepsgebeuren. Samen de dag starten, ontbijten met elkaar, stimuleren van deelname aan programma’s als creatieve therapie, sport en wandelen; het hoort allemaal bij jouw taak als verpleegkundige. Vertrouwen is de rode draad; door te zeggen wat je doet, en te doen wat je zegt, bouw je aan een professionele vertrouwensband. Humor is hierbij onmisbaar; het helpt om de situatie te relativeren. Samen lachen verbindt!

Flexibel zijn en soms creatief zijn in het zoeken naar oplossingen zijn hele handige eigenschappen wanneer je op de gesloten opname afdeling werkt. Als HBO verpleegkundige heb je hierin een sturende en coachende rol. Jij plant de afspraken, bespreekt de knelpunten en coördineert wie welke begeleiding geeft. Je kan tijdens crisissituaties het hoofd koel houden, bewust een afweging maken welke zorg nodig is en dit beargumenteren naar jouw collega's. 

Naast de dagelijkse werkzaamheden richt jij je op verbeteren van kwaliteit van zorg. Aan de hand van evidence based practice breng jij nieuwe ideeën in en geeft dit vorm op de afdeling. Je staat in nauw contact met jouw teamleider en jouw collega's om goed op de hoogte te zijn van wat er speelt en wat het team en de patiënten op de afdeling op dat moment nodig hebben.

Kortom; jij bent als HBO verpeegkundige HIC het aanspreekpunt, staat midden in het multidisciplinaire team en bent een verbindende factor.

Wat heb je nodig?

Als jij stevig in je schoenen staat en bekend staat om jouw coachende kwaliteiten, worden we nieuwsgierig naar je. Verder hoort bij deze functie dat je:
 • over een afgeronde HBO verpleegkunde opleiding beschikt;
 • minimaal 2 jaar werkerving in de acute psychiatrie en BIG registratie;
 • Wanneer geen of minimale werkervaring van toepassing is wordt er een individueel traject afgesproken voor de doorgroei naar functie niveau 5 verpleegkundige en bijpassende functiewaardering binnen een half jaar tot een jaar (afhankelijk van ervaring, vooropleiding). Dit wordt in samenspraak met jou opgesteld. Wil je hier meer over weten? Bel gerust.
 • je bent flexibel en werkt volgens een onregelmatig rooster.

Wat mag je verwachten?

Wij bieden een werkplek in een professioneel en enthousiast team dat zich volop bezig houdt met inhoudelijke en organisatorische ontwikkelingen. De werkomgeving wordt verder gekenmerkt door korte lijnen, mogelijkheden voor ontplooiing en collegiaal overleg. En verder:
 • wij bieden een parttime/fulltime contract voor 32-36 uur per week voor onbepaalde tijd;
 • mogelijkheden om mee te denken in operationeel beleid;
 • gedegen inwerkperiode door een ervaren collega;
 • het salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 50 (minimaal € 2.091.,- en maximaal € 3.467,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • referentiecheck en een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is een onderdeel van onze selectieprocedure;
 • wij kennen een actief scholingsbeleid en bieden uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden, meer hierover kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Waar ga je werken?

De High & Intensive Care binnen de Rembrandthof in Hilversum biedt kortdurende psychiatrische behandeling aan personen van 18-65 jaar. Hier worden patiënten behandeld die in crisis verkeren en waarbij kortdurende opname noodzakelijk is. De patiëntengroep is erg divers. Het gaat om mensen die voor het eerst worden opgenomen, instromen vanuit verschillende behandelprogramma’s (zoals; psychotische stoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en stemming en angststoornissen) of patiënten die langer in behandeling zijn bij FACT en in crisis verkeren.
De kliniek werkt dan ook nauw samen met de ambulante teams zoals het IHT(Intensive Home Treatment) team en FACT (flexible assertive community treatment).

Solliciteren

Wij zien je digitale sollicitatie voor de vacature HBO verpleegkundige HIC graag tegemoet.
Wil je eerst meer informatie neem dan contact op met Diana van 't Hazeveld (teamleider HIC Rembrandthof) bereikbaar via telefoonnummer 035- 6557300 of met Marieke de Wilde (teamleider acuut Rembrandthof) bereikbaar via telefoonnummer 035- 6557555.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 07-09-2018.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen