Doorsturen
 
Doorsturen
 

medewerker psychodiagnostiek

Vind je het leuk om actief mee te denken in de breedte van het psychodiagnostisch onderzoek bij de gestelde hulpvraag en onderdeel uit te maken van een multidisciplinair team? Dan zoeken we jou!Het regioteam in Lelystad is op zoek naar een enthousiaste medewerker psychodiagnostiek (PDW-er) die ons kan ondersteunen op ...

 • Regio: Lelystad
 • Vakgebied: Gedragswetenschappen
 • Opleidingsniveau: HBO
 • Aantal uren per week: 24 uur

Wat ga je doen?

Vind je het leuk om actief mee te denken in de breedte van het psychodiagnostisch onderzoek bij de gestelde hulpvraag en onderdeel uit te maken van een multidisciplinair team? Dan zoeken we jou!

Het regioteam in Lelystad is op zoek naar een enthousiaste medewerker psychodiagnostiek (PDW-er) die ons kan ondersteunen op het gebied van psychodiagnostiek binnen de doelgroep van 6-18 jaar. Psychodiagnostiek vormt een belangrijk onderdeel van de bredere diagnostiek en heeft als doel zicht te krijgen op de verklarende (kind)factoren, om zo spoedig mogelijk de juiste behandelindicaties als ook ondersteuningsbehoeften van het kind in kaart te brengen.

Het afnemen, scoren en verslagleggen van het psychologisch onderzoek behoren tot jouw belangrijkste taken. Het gaat voornamelijk om intelligentie- en neuropsychologisch onderzoek. Maar ook het afnemen van vragenlijsten in het kader van sociaal-emotioneel onderzoek of persoonlijkheidsonderzoek kan tot de werkzaamheden behoren. Je vindt het een uitdaging om kinderen en jongeren die meewerken aan onderzoek soms lastig vinden door hun problematiek, toch volgens de professionele normen te onderzoeken.

Samen met een gedragsdeskundige die jou superviseert, buig je je over de puzzel wat de bevindingen betekenen. Het mondeling en schriftelijk rapporteren van deze bevindingen in het team en (samen met de gedragsdeskundige) aan de betrokkenen zijn ook onderdeel van jouw werk. Je bent up to date ten aanzien van psychologisch onderzoeksmateriaal. Je bent en blijft goed op de hoogte van nieuw uit te komen testen, en met je team wordt besloten welk materiaal wordt aangeschaft.

Je werkt primair op de locatie Meerzicht in Lelystad. Waar nodig wordt om flexibiliteit gevraagd ten aanzien van inzetbaarheid op andere locaties. Daarnaast is samenwerking met de psychodiagnostisch medewerkers van de andere locaties gewenst. Fornhese breed wordt onderling contact en inhoudelijke uitwisseling gestimuleerd. Verder vindt twee jaarlijkse psychodiagnostiek overleg plaats met alle medewerkers die uitvoerend en superviserend bezig zijn met psychodiagnostiek binnen Fornhese.
Op termijn zijn er mogelijkheden om je te ontwikkelen op het gebied van coördinatie, organisatie en planning van de psychodiagnostiek op de locatie.

Wat heb je nodig?

 • je hebt een afgeronde HBO opleiding tot medewerker psychodiagnostiek;
 • je hebt aantoonbare ervaring en affiniteit met psychodiagnostiek en het werken in de geestelijke gezondheidszorg;
 • je bent gericht op samenwerking, ontwikkeling en innovatie.

Wat mag je verwachten?

 • wij bieden een parttime contract voor 24 uur per week voor onbepaalde tijd;
 • het salaris is conform de CAO GGz, functiegroep 45 (minimaal € 1.843,- en maximaal € 3.135,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • het doen van een referentiecheck en het kunnen overleggen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) zijn onderdeel van onze selectieprocedure;
 • wij kennen een actief scholingsbeleid en bieden uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden. Je kunt deze vinden op onze werkenbijggzcentraal.nl.

Waar ga je werken?

Fornhese kinder- en jeugdpsychiatrie, regioteam Lelystad, is onderdeel van GGz Centraal, GGz Centraal is een organisatie in het midden van het land, voor specialistische geestelijke gezondheidszorg voor alle leeftijden. Behandelingen, poliklinische- en deeltijdtrajecten van Fornhese vinden plaats in regioteams op de locaties Amersfoort, Almere, Hilversum, Lelystad en Ermelo. Daarnaast is er overstijgend een behandelprogramma voor spoedeisende en complexe ambulante zorg, waarbij samengewerkt wordt met de regioteams. In Almere bevindt zich onze klinische voorziening. Transmurale behandelingen en netwerken zijn onze speerpunten voor 2018. Fornhese biedt een uitdagende werkomgeving met veel ruimte voor zelfstandigheid, ontwikkeling en opleiding.

In regioteam Lelystad bieden wij specialistische GGz aan voor patiënten tussen de 0-18 jaar in een groot deel van Flevoland, zoals Lelystad, Dronten, Swifterbant, Emmeloord, Urk en omliggende gemeentes. De behandeling kan bestaan uit poliklinische behandeling van kinderen van 0-18 jaar en/of dagbehandeling (6-12 jaar en 12-18 jaar) en waar nodig ook contacten thuis (IPG/IHT) en op school. Binnen Fornhese neemt (systeem)diagnostiek en (systeem)behandeling een belangrijke plaats in.
 
Bij de kinderen en jongeren die worden verwezen naar Fornhese is altijd sprake van stagnatie in de ontwikkeling en vastlopen in meerdere milieus (in het gezin, school, werk en/of in de relatie met leeftijdgenoten). Veelal is er ook sprake van systeemproblematiek. Wij brengen middels diagnostiek de problemen in kaart en zetten met de uitkomst van het diagnostisch onderzoek een gerichte behandeling in, met als doel de ontwikkeling weer op gang te brengen.

Solliciteren

Wij zien je digitale sollicitatie voor de vacature medewerker psychodiagnostiek kinder- en jeugdpsychiatrie graag tegemoet. De verwachting is dat de gesprekken begin september zullen plaatsvinden.

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Marit Bierman (hoofd psychodiagnostiek Fornhese) via telefoonnummer 036-5383250, of met Wieske Overbeek (teamleider regioteam Lelystad), via telefoonnummer 06-10607441.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl. 

Reageren kan tot 30-08-2018.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen