Doorsturen
 
Doorsturen
 

klinisch psycholoog (28-36 uur) gebiedsteams Flevoland

Als klinisch psycholoog bouw je mee aan de ontwikkeling van gebiedsteams in de regio Flevoland. Deze gebiedsteams zijn samenvoegingen van onze poliklinieken en FACT teams. Een gebiedsteam bestaat uit 10 fte en wordt inhoudelijk aangestuurd door een psychiater of klinisch psycholoog en gefaciliteerd door een teamleider ...

 • Regio: AlmereLelystad
 • Vakgebied: Gedragswetenschappen
 • Opleidingsniveau: WO
 • Aantal uren per week: 28 uur

Wat ga je doen?

Als klinisch psycholoog bouw je mee aan de ontwikkeling van gebiedsteams in de regio Flevoland. Deze gebiedsteams zijn samenvoegingen van onze poliklinieken en FACT teams. Een gebiedsteam bestaat uit 10 fte en wordt inhoudelijk aangestuurd door een psychiater of klinisch psycholoog en gefaciliteerd door een teamleider bedrijfsvoering.

Afhankelijk van jouw wensen en in welk team je komt, kun je de rol van inhoudelijk teamleider toebedeeld krijgen. We werken vanuit de Herstelvisie en bieden daarbinnen evidence based behandelingen. Als professional zoek je nadrukkelijk de samenwerking met alle belanghebbenden.

Vanuit het gebiedsteam werk je wijkgericht, je komt meer in de leefomgeving van de cliënt, tegelijk  behoud jij jouw rol als specialist. Ons uitgangspunt is: Behandelen doen we Samen.
Je werkt in een multidisciplinair team en hebt als team een shared caseload van ongeveer 250 cliënten.

De behandeling start met een methodisch intake, om samen met de cliënt, naastbetrokkenen en eventueel andere hulpverleners te bepalen aan welke doelen de cliënt wil werken. Jouw klinische blik is daarbij van grote waarde. Alle afspraken komen in samenwerking tot stand: de cliënt voert de regie, als behandelaar zet je jouw specialistisch kennis bescheiden en effectief in. Daarbij kun je gebruik maken van verschillende methoden. Als het nodig is, kan middels de FACT-methodiek intensievere zorg geboden worden, daarnaast kun je individuele behandelingen bieden, gericht op bv traumaverwerking, omgaan met angst- en stemmingsproblemen of persoonlijkheidsproblematiek. Als grote GGZ-instelling hebben we een breed behandelaanbod en is opschalen naar crisiszorg (IHT/ opname) met een telefoontje geregeld. 

Als team hebben we met elkaar afgesproken om maximaal 20% van onze tijd te werken buiten het team. Het gaat dan o.a. om het doen van consultaties bij huisartsen en het verrichten van activiteiten in een deel-specialistisch team (zoals bipolaire stoornissen of persoonlijkheidsstoornissen).

In regio Flevoland is er ruimte voor ontwikkeling. Je krijgt een eigen opleidingsbudget ten behoeve van je eigen professionele ontwikkeling. Daarnaast kun je als KP’er supervisie en werkbegeleiding bieden aan GZ-psychologen in opleiding tot specialist en kun je een rol als werkbegeleider vervullen. Daarnaast zijn we op zoek naar iemand die ervaring heeft met MBT of bereid is zich daarin te ontwikkelen.

Wil jij ook weten hoe het is om in Flevoland te werken? Lees dan het verhaal van twee van onze collega's Sophie en Carlos.

De uitganspunten van jouw baan:
 • Herstelondersteunende zorg (klik hier voor meer informatie);
 • De beste evidence based behandelingen in combinatie met een  gezamenlijk gemaakt behandelplan ("versterken eigen regie");
 • Samenwerken in en met het netwerk van een cliënt, dus met zijn/haar naasten en andere hulpverleners;
 • De cliënt heeft zo min mogelijk last van indeling in teams en programma`s ("jouw patiënt is ook mijn patiënt");
 • Zo maximaal als mogelijk ambulant werken ("beter worden doe je bij voorkeur thuis").
Heb je vragen of wil je uit eerste hand meer te weten komen over deze functie? App of bel dan met Frits Liefferink op 06 108 674 77 of Jona Mol op 06 306 397 27. Zij staan je graag te woord! Je kunt ter oriëntatie natuurlijk ook een dag komen meelopen.

Wat heb je nodig?

 • BIG-geregistratie als klinisch psycholoog;
 • je hebt relevantie werkervaring m.b.t  behandeling van trauma en de opleiding tot EMDR therapeut afgerond;
 • bij voorkeur ruime ervaring met MBT of bereid zich daarin te ontwikkelen;
 • ervaring met de behandeling van een breed spectrum aan psychiatrische stoornissen;
 • verder horen wij graag wat jij van ons nodig hebt.

Wat mag je verwachten?

 • ruimte om, samen met je collega's de gebiedsteams verder te ontwikkelen;
 • een goed inwerkprogramma en desgewenst supervisie binnen jouw leer/werkproces door een ervaren collega;
 • een studiebudget ter hoogte van €1800,-
 • GGz Centraal is een opleidingsziekenhuis. Meewerken aan de opleiding op verschillende manieren kan een onderdeel van je werk zijn;
 • bijdragen aan nieuwe ontwikkelingen van ICT mogelijkheden in de behandelingen. Denk aan E-health, het Cliëntportaal of beeldbel-mogelijkheden;
 • adequate administratieve ondersteuning;
 • het salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 70 (minimaal € 3.965,- en maximaal € 6.188,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek).

Waar ga je werken?

Een organisatie met een actief scholingsbeleid die oog heeft voor jouw talent en je stimuleert je kwaliteiten te ontwikkelen, dat is GGz Centraal. Je krijgt daarbij alle ruimte om zowel binnen als buiten de organisatie met anderen samen te werken. Dichtbij en deskundig. Dat typeert onze organisatie en zo behandelen wij onze cliënten.

GGz Centraal  Flevoland behandelt ruim 5000 cliënten per jaar waarvan het merendeel poliklinisch. Wij beschikken over vestigingen in Almere, Lelystad en Emmeloord.

We staan aan de vooravond van een grote organisatieverandering. De afdeling kantelt van een op zorgprogramma’s gerichte organisatie naar een gebiedsgerichte organisatie. Ons motto hierbij is “behandelen doen wij samen” vanuit een herstelgerichte visie waarin de cliënt en zijn naasten centraal staan. Wij omarmen de definitie van brede gezondheid.
Samenwerken met lokale netwerkpartners is hierbij essentieel voor ons. Behandelen in de triade en shared decision making zijn de sleutelbergrippen hierbij.

Wij hebben de behandelprogramma’s opgedeeld in drie clusters, elk ongeveer 100 fte:
 • gebiedsteams Flevoland;
 • 24-uur acute zorg, bestaat uit HIC, IHT, Crisisdienst en voortgezette klinische behandeling;
 • het cluster deelspecialismen, bestaat uit: ziekenhuispsychiatrie, ouderenpsychiatrie, team persoonlijkheidsstoornissen, polikliniek bijwerkingen, afdeling psychodiagnostiek en team asielzoekers.

Solliciteren

Bel met of stuur een berichtje naar Frits Liefferink, directeur bedrijfsvoering 06-10867477 of Jona Mol op 06 306 397 27, hoofd bedrijfsvoering.
 
Wij vragen een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor je aan en vergoeden de kosten.
Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl

Reageren kan tot 28-01-2019.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen