Doorsturen
 
Doorsturen
 

psychiatrisch verpleegkundige Intensieve Psychiatrie

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan binnen de psychiatrie? Heb je zin om mee te werken aan het opzetten van een goed behandelprogramma en geef jij, ondanks de complexe doelgroep, niet snel op?Binnen Kastanjehof zijn er verschillende afdelingen: acuut, complex en intensief. Uitdagende doelgroepen met verschillende ...

 • Regio: Amersfoort
 • Vakgebied: Verpleegkunde
 • Opleidingsniveau: MBOHBO
 • Aantal uren per week: 36 uur

Wat ga je doen?

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan binnen de psychiatrie? Heb je zin om mee te werken aan het opzetten van een goed behandelprogramma en geef jij, ondanks de complexe doelgroep, niet snel op?

Binnen Kastanjehof zijn er verschillende afdelingen: acuut, complex en intensief. Uitdagende doelgroepen met verschillende psychiatrische beelden en regelmatig in combinatie met verslavingsproblematiek. Dat vraagt om een onbevooroordeelde blik en uithoudingsvermogen, en het vermogen om met elkaar de kleine successen te vieren.
Iedere ochtend vind er een korte ochtendbriefing plaats in Kastanjehof. Met een kopje koffie worden de grote bijzonderheden besproken. Tevens wordt eventueel nieuw instellingsbeleid toegelicht en vragen beantwoord. Bij dit overleg zijn de dienstdoende verpleegkundigen/begeleiders, behandelstaf, teamleiders, management en beveiligers aanwezig. Hierdoor lukt het, ondanks de grote van het gebouw, multidisciplinair verbinding met elkaar te behouden. Aan het einde van de dag draagt een van de teamleiders de bijzonderheden over aan dienstdoende avond hoofd.
 
Jij als verpleegkundige komt hier te werken, mét jouw collega’s want dit doe je echt samen. Vanuit een hecht team weet je een vertrouwensband op te bouwen, een weg te vinden waardoor patiënten een stap verder kunnen. We denken altijd in mogelijkheden en willen de mens achter de patiënt blijven zien. Met repressie en beheersing bereik je geen resultaten; onze behandeling is gericht op het bieden van een perspectief.

Kort samengevat betekent dit dat jij en de behandelaar met de patiënt een verpleeg-en behandelplan opmaakt; dit uitvoert en evalueert. Met jouw collega’s zorg je voor een optimaal behandel- en/of leefklimaat en je bewaakt de structuur van het behandelprogramma, het ritme van de dag en de gemaakte afspraken. Je houdt het overzicht over de groep en doet gerichte interventies. Hoofd erbij! Goede communicatie is belangrijk; niet alleen voor de patiënten maar ook naar de andere disciplines in het multidisciplinaire team. Heeft de arts een slecht nieuws gesprek? Dan zorg je dat hij veilig zijn werk kan doen. Met het netwerk (familie en ketenpartners) van de patiënt onderhoud je contacten en coördineer je activiteiten. Je werkt binnen een 24/7 rooster.

Op dit moment breiden we bovenregionaal uit en daarom is er plek voor meerdere verpleegkundigen! Onze behandelomgeving is modern en licht van opzet. We werken via een steppedcare model waarbij er meerdere begeleidingsmogelijkheden en faciliteiten aanwezig zijn zoals 1 op 1 begeleiding, comfortrooms en extra beveiligde kamers (kijk hier).  Geen oude steriele ruimtes dus maar zo ingericht dat het ook voor jou als professional goed werkbaar is.

Wat heb je nodig?

Wil jij een bijdrage leveren aan alle aankomende veranderingen, het verminderen van dwang & drang en vind jij het uitdagend om te werken met een brede complexe doelgroep binnen een nieuw en modern gebouw? Dan zijn wij op zoek naar jou! Verder hoort bij deze functie dat je:
 • beschikt over een afgeronde verpleegkundige opleiding (niveau 4 of HBO-V) met een BIG registratie;
 • affiniteit hebt met intensieve klinische zorg;
 • duidelijk en prettig communiceert;
 • een goede zelfreflectie hebt en gewend bent om de samenwerking met collega’s op te zoeken.

Wat mag je verwachten?

Jij gaat deel uitmaken van een enthousiast en professioneel team. Daarnaast bieden we jou:
 • een contract voor 28-36 uur per week voor onbepaalde tijd;
 • een salaris conform de CAO GGZ, functiegroep 45 (minimaal € 1.843,- en maximaal € 3.135,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • goede doorgroei mogelijkheden naar coördinatie functie of opleiding tot HBO-V of SPV;
 • onze arbeidsvoorwaarden zijn terug te vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Waar ga je werken?

Bij GGz Centraal staat de cliënt centraal. Hulp bieden aan mensen met psychiatrische en ernstig psychische problemen is de bestaansreden van de organisatie. Kwalitatief goede en gepassioneerde medewerkers zijn de sleutel tot goede hulpverlening. De organisatie wil een klimaat creëren waar de behoefte aan verder ontwikkelen en leren vanzelfsprekend is. Onze missie is het behandelen, begeleiden en ondersteunen van mensen met psychische problemen, opdat zij de regie over hun eigen leven kunnen hebben.

Intensieve Psychiatrie GGz Centraal is in het gebouw Kastanjehof gehuisvest op het terrein van Zon & Schild te Amersfoort. Kastanjehof is een groot en modern gebouw dat in 2011 geopend is. In het gebouw zijn 10 afdelingen gehuisvest met zowel open als gesloten afdelingen en bieden wij plek aan ruim 100 patiënten. Tevens is er een HIC (High intensive care) unit aanwezig met comfortrooms en enkele EBK (extra beveiligde kamer) ruimtes.

Kastanjehof is volop in beweging. In het kader van het verminderen van dwang en drang maatregelen zijn er nieuwe comfortrooms gebouwd en werken wij met een steppedcare model. Medio 2017 is er een nieuwe High Intensive Care ruimte in gebruik genomen.

Solliciteren

Voel jij je uitgedaagd?
Stuur dan jouw actuele cv en een motivatiebrief.
Bij serieuze interesse en een passend cv is het mogelijk een dag(deel) mee te lopen op de afdeling.

Wil je eerst meer weten?
Bel of app dan naar:
 
Anneke Boom – Verbeek
Teamleider Bedrijfsvoering Intensieve psychiatrie
06-30796506
 
Rolienke de Bruine
Teamleider Bedrijfsvoering Complex
06-12553312

Tjebbo Grijpma
Teamleider bedrijfsvoering Acute psychiatrie
06-23783773

Een referentiecheck maakt onderdeel uit van deze procedure.  Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)hoort hierbij. Wij vergoeden de kosten.

Reageren kan tot 14-09-2018.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen