Doorsturen
 
Doorsturen
 

ambulant verpleegkundige IHT (intensive home treatment) (24-36 uur)

“We zijn eigenlijk een buiten-kliniek”Wil jij weten hoe je als verpleegkundige buiten de kliniek kunt werken? Heb jij een sterk ontwikkelde intuïtie? En wil je deze inzetten om te voorkomen dat een crisis bij een patiënt escaleert en de patiënt moet worden opgenomen? Dat kan bij het team IHT (Intensive Home Treatment) ...

 • Regio: AlmereLelystad
 • Vakgebied: Verpleegkunde
 • Opleidingsniveau: MBOHBO
 • Aantal uren per week: 24 uur

Wat ga je doen?

“We zijn eigenlijk een buiten-kliniek”
Wil jij weten hoe je als verpleegkundige buiten de kliniek kunt werken? Heb jij een sterk ontwikkelde intuïtie? En wil je deze inzetten om te voorkomen dat een crisis bij een patiënt escaleert en de patiënt moet worden opgenomen? Dat kan bij het team IHT (Intensive Home Treatment) in Flevoland.
IHT is acute psychiatrie op een hoog niveau. Wij bieden crisisbehandeling thuis bij mensen die in psychiatrische crisis (dreigen te) raken. En wij worden ingezet om opname te verkorten.

Als verpleegkundige werk je alleen en toch samen. Samen in een team dat bestaat uit een psychiater, arts-assistenten, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, verpleegkundigen en een teamleider. Je start samen met de behandelaar en voert afstemmingsgesprekken met nieuw aangemelde cliënten en hun familie. Eventueel wordt de huidige behandelaar daarbij betrokken. Je stelt een voorlopig methodisch plan op en plant de werkzaamheden. Jij coacht cliënten en hun omgeving, stimuleert hen in het zoeken van mogelijkheden, uitgaande van de autonomie van de patiënten. Je voert verpleegtechnische handelingen uit. Je zorgt voor overdrachtsrapportages en voert administratieve taken uit. Je bent dossierverantwoordelijk voor enkele IHT-cliënten. Dit betekent dat je samen met collega-dossierhouders verantwoordelijk bent voor het op orde zijn van het dossier en voor het bewaken van de rode lijn in de IHT behandeling.
Op een gemiddelde werkdag kom je regelmatig hectische momenten tegen. Komt er een melding, dan moet je er direct op af. Je moet snel schakelen met het onverwachte, en zelfstandig inschatten: neem ik zelf de verantwoordelijkheid of doe ik een beroep op collega’s? Met jouw kennis, ervaring en goed ontwikkelde intuïtie, pak jij het overzicht, zet je innovatieve ideeën in en zorg je voor de puntjes op de i.
Je kunt altijd terug vallen op het team. Als team zijn we er voor elkaar. Vooral met humor lossen we veel op. We zijn open en eerlijk bij het geven van feedback en supervisie. Elke interventie wordt besproken en er wordt gekeken naar wat jij nodig hebt. Zo kunnen wij samen groeien naar een hoger niveau.
Als afdeling zijn wij voortdurend in ontwikkeling. Wij groeien snel en krijgen steeds meer body.
Als verpleegkundige moet je wel willen en kunnen veranderen. Ga je mee in de flow dan krijg je de kans een constructieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en voortgang van het IHT beleid en aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg.

Wat heb je nodig?

 • een afgeronde opleiding HBO-V of verpleegkundige MBO niveau 4;
 • ervaring in de acute psychiatrie;
 • je hebt enige ervaring met elektronisch patiënten dossiers;
 • je bent in het bezit van rijbewijs en eigen vervoer;
 • een VOG verklaring. Deze wordt digitaal voor je aangevraagd en de kosten worden vergoed.

Wat mag je verwachten?

 • een ambulante functie in een filevrij werkgebied tussen Almere en Urk;
 • een goed inwerkprogramma, en samenwerken in een multidisciplinair team;
 • via de afdeling Training & Ontwikkeling kun je trainingen en e-learning volgen, zoals ART(Agressie Regulatie Training), de MAT en diverse klinische lessen;
 • doorgroeimogelijkheden naar senior verpleegkundige, SPV of verpleegkundig specialist;
 • een arbeidsovereenkomst als verpleegkundige voor onbepaalde tijd voor 24 - 36 uur per week;
 • het salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 45 (minimaal € 1.843,-- en maximaal € 3.135,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • onregelmatigheidstoeslag, reiskostenvergoeding en een eindejaarsuitkering;
 • een goede verlofregeling en levensfase-uren.

Waar ga je werken?

GGz Centraal de Meregaard in Almere en Meerzicht in Lelystad hebben samen een breed behandelaanbod voor volwassenen en ouderen. Naast ambulante behandeling in Flevoland bieden wij ook klinische opname voor acute psychiatrie in Almere.
Samen met andere organisaties creëren wij een evenwicht tussen zorg aan huis en zorg in de kliniek doordat wij naast ambulante behandeling ook psychiatrische intensieve thuiszorg, dagbehandeling en klinische opname aanbieden. Wij bieden zorg op maat. De behandeling varieert van kortdurende tot langdurende zorg en van individuele therapie tot groepstherapie.
Wij beschikken over expertise in de behandeling van veel verschillende doelgroepen en wij hebben een 24-uurs psychiatrische crisisdienst en een opnamekliniek. Deze combinatie zorgt ervoor dat wij complexe problematiek kunnen behandelen.

Kijk voor meer informatie op www.ggzcentraal.nl.

Solliciteren

Wij zien je sollicitatie (via de knop) voor de vacature verpleegkundige IHT graag tegemoet.
Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Sandra Stormbroek (verpleegkundige), bereikbaar via telefoonnummer (06) 53224323.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 01-10-2018.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen