Doorsturen
 
Doorsturen
 

crisisinterventor IHT & Crisisdienst (32-36 uur)

Lukt het jou als crisisinterventor om mensen in een psychiatrische crisis, in de thuissituatie te behandelen? Dan is dit een prachtige kans! Op dit moment bereiden we ons voor op de start van IHT in Eemland en daarom is er ruimte voor uitbreiding in de sociaal psychiatrisch verpleegkundigen-formatie en zijn wij opzoek ...

 • Regio: Amersfoort
 • Vakgebied: Verpleegkunde
 • Opleidingsniveau: HBO
 • Aantal uren per week: 32 uur

Wat ga je doen?

Lukt het jou als crisisinterventor om mensen in een psychiatrische crisis, in de thuissituatie te behandelen? Dan is dit een prachtige kans! Op dit moment bereiden we ons voor op de start van IHT in Eemland en daarom is er ruimte voor uitbreiding in de sociaal psychiatrisch verpleegkundigen-formatie en zijn wij opzoek naar jou.

We vallen maar gelijk met de deur in huis. Je gaat werken in een hectische maar inspirerende werkomgeving waar je kunt bijdragen aan de inhoud én vormgeving van hoog complexe specialistische behandelingen. Je biedt medisch psychiatrische behandeling aan patiënten die in een acute psychiatrische crisis terecht zijn gekomen. Dit doe je zoveel als mogelijk in de thuissituatie bij een zeer diverse populatie. Alle denkbare bevolkingsgroepen, levensfasen en psychiatrische aandoeningen en combinaties hierin kom je tegen. Voldoende te ontdekken dus!

Je krijgt de verantwoordelijkheid en de uitdaging geboden om als eerste bij crisissituaties te handelen. Met andere woorden je de-escaleert en je zorgt er samen voor dat de patiënt op het juiste spoor wordt gezet. Je werkt hierbij samen met andere crisisinterventoren en ambulant verpleegkundigen, de eindverantwoordelijkheid ligt bij de psychiater. Na de crisisbeoordelingen, wanneer de crisis is bezworen, maak je samen met de patiënt en zijn naasten een (crisis)behandelplan en samen met het multidisciplinaire team werken jullie toe naar herstel.

Het team:
Als enthousiast multidisciplinaire team genieten wij van de hectiek en het pionieren. Wat ons drijft is het intensief bezig zijn met een diversiteit aan patiënten en aandoeningen. We krijgen graag input vanuit verschillende hoeken, we zoeken elkaar makkelijk op en delen onze ervaringen en steunen elkaar ook ongevraagd.
Maken we je enthousiast over deze dynamische rol? Lees dan hier hoe Leo en Corine dit ervaren!

Wat heb je nodig?

Als jij je verder wilt ontwikkelen binnen de psychiatrie en enthousiast bent om te werken in een vernieuwende behandelorganisatie, worden we nieuwsgierig naar jou.
Verder hoort bij deze functie dat je:
 • een (bijna)afgeronde SPV-opleiding met BIG registratie;
 • ervaring hebt binnen de acute psychiatrie,
 • de mogelijkheid om zelfstandig en in alle diensten inzetbaar te zijn;
 • in bezit van rijbewijs B en een auto/motor.

Wat mag je verwachten?

Wij bieden jou een dynamische werkomgeving met een veelvoud aan problematieken en behandelmethoden. Korte lijnen zijn kenmerkend voor ons team en de mogelijkheden voor ontplooiing, persoonlijke inbreng en fijne collega’s om mee samen te werken.
Verder mag je verwachten:
 • trainingen via de afdeling Training & Ontwikkeling (klik en kijk) en e-learning, zoals ART(Agressie Regulatie Training), de MAT en diverse klinische lessen; 
 • doorgroei mogelijkheden voor de opleiding tot verpleegkundig specialist;
 • een parttime/fulltime contract voor 32 of 36 uur per week voor onbepaalde tijd;
 • het salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 60 (minimaal € 2.793,- en maximaal € 4.355,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • werken op een goed bereikbare locatie (Amsterdam/Utrecht 30 min.);
 • diensten doen hoort erbij, bereikbaarheid kun je vanuit huis organiseren;
 • dienstreisvergoeding van €0,36 per kilometer;
 • crisisdiensttoelage, ORT en een 13e maand.

Waar ga je werken?

Een organisatie met een actief scholingsbeleid die oog heeft voor jouw talent en je stimuleert je kwaliteiten te ontwikkelen, dat is GGz Centraal. Je krijgt daarbij alle ruimte om zowel binnen als buiten de organisatie met anderen samen te werken. Dichtbij en deskundig. Dat typeert onze organisatie en zo behandelen wij onze cliënten. GGz Centraal, specialist in ggz, in het midden van het land.

Het behandel programma IHT wordt in het voorjaar van 2019 onderdeel van het acute cluster Eemland waarin de Crisisdienst, acute klinische opname (HIC) en IHT nauw samenwerken. We triageren voor de gehele regio en behandelen zoveel als mogelijk in de thuissituatie patiënten die in een acute psychiatrische crisis zijn terecht gekomen. De ambitie is om de functie en het werkproces van IHT zoveel als mogelijk, doch geleidelijk te vormen naar de richtlijn zoals beschreven in het handboek IHT.

Wat is Intensive Home Treatment (IHT)?
IHT wordt ingezet als de reguliere behandeling substantieel te weinig biedt en er tijdelijk intensivering van zorg nodig is. IHT is erop gericht klinische opname te voorkomen en de patiënt zoveel mogelijk in zijn of haar eigen omgeving te behandelen. Dat betekent acute psychiatrie vorm geven in de thuissituatie.  Indien een opname niet te voorkomen is, zorgt het IHT-team ervoor dat de opname zo kort als mogelijk wordt ingezet. Naast de zorg voor de patiënt worden familie/betrokkenen ondersteund gedurende de crisis. Gedurende de crisis kan de zorg zo intensief als nodig, geleverd worden.

Wat de crisisdienst?
De crisisdienst is de ‘brandweer’ van de ggz, als er een ggz brand is, ga je er op af. Je beoordeelt de situatie en de patiënt. Je neemt beslissingen zodat de situatie onder controle komt. Met andere woorden je de-escaleert en behandelt de patiënt. Je doet ook beoordelingen van psychiatrische toestandsbeelden en suïcidaliteit, bij voorbeeld na verwijzing van een huisarts of de HAP en de politie. Uiteraard vraagt de functie om outreachend te werken in de gehele regio. De ene keer ga je naar het politie bureau, dan naar de crisis kamer of naar de patiënt thuis.
Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.

Solliciteren

Voel jij je uitgedaagd en heb je vragen, App of bel dan met Ben Nijman (teamleider Crisisdienst/IHT) op 06- 205 919 78
Wil je solliciteren? Stuur dan je CV en brief met motivatie via het onderstaande sollicitatieformulier.

Een referentiecheck maakt onderdeel uit van deze procedure. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)hoort hierbij. Wij vergoeden de kosten.
Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 18-09-2018.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen