Doorsturen
 
Doorsturen
 

psychiater Intensive Home Treatment IHT & Crisisdienst Amersfoort (parttime/fulltime)

Lukt het jou als psychiater om mensen in een psychiatrische crisis, in de thuissituatie te behandelen? Werk jij binnenkort in de directe patiëntenzorg met de nieuwste inzichten?In de rol van psychiater ben je een belangrijke schakel in de ‘drempelloze acute keten’. Je biedt behandeling aan patiënten die in een ...

 • Regio: Amersfoort
 • Vakgebied: Medici
 • Opleidingsniveau: WO
 • Aantal uren per week: 32 uur

Wat ga je doen?

Lukt het jou als psychiater om mensen in een psychiatrische crisis, in de thuissituatie te behandelen? Werk jij binnenkort in de directe patiëntenzorg met de nieuwste inzichten?

In de rol van psychiater ben je een belangrijke schakel in de ‘drempelloze acute keten’. Je biedt behandeling aan patiënten die in een acute psychiatrische crisis terecht zijn gekomen. Dit doe je zoveel als mogelijk in de thuissituatie bij een zeer diverse populatie. Alle denkbare bevolkingsgroepen, levensfasen en psychiatrische aandoeningen en combinaties hierin kom je tegen. Voldoende te ontdekken dus! 

Je hebt een stevige rol in het meedenken en het verder opbouwen van Intensive Home Treatment (IHT) binnen de regio Amersfoort. En bij de verdere optimalisatie van de samenwerking tussen IHT en de kliniek. Jij gaat samen met collega psychiaters en het breed multidisciplinair team zowel de kwaliteit als de zorgvuldige uitvoering van het behandelproces in richten naar de nieuwe normen binnen de GGZ (Behandelen doen we samen).

Het team:
Op dit moment bereiden we ons voor op de doorstart van IHT in Eemland. Als enthousiast multidisciplinaire team genieten wij van de hectiek en het pionieren. Wat ons drijft is het intensief bezig zijn met een diversiteit aan patiënten en aandoeningen. We krijgen graag input vanuit verschillende hoeken, we zijn dan ook benieuwd naar jouw visie. Je hebt een voortrekkersrol als het gaat om optimaliseren van de directe patiëntenzorg en het behalen van een gemeenschappelijk resultaat.

Jouw taken in het kort:
 • een belangrijke rol spelen als het gaat om innoveren van behandelbeleid, veranderingen ga je niet uit de weg;
 • coördineren van de behandeling en bewaken van de kwaliteit van zorg;
 • als regie-behandelaar ben je actief verantwoordelijk voor het doen van crisisbeoordelingen;
 • intakes, indicatiestellingen, onderzoeken en van kortdurende crisisbehandelingen;
 • werkbegeleiding van artsen (in opleiding);
 • en je participeert in de 24-uurs bereikbaarheidsdienst.
Wat is Intensive Home Treatment IHT?
IHT wordt ingezet als de reguliere behandeling substantieel te weinig biedt en er tijdelijk intensivering van zorg nodig is. IHT is erop gericht klinische opname te voorkomen en de patiënt zoveel mogelijk in zijn of haar eigen omgeving te behandelen. Je kunt jezelf zien als een  ‘flying docter’. Indien een klinische opname niet te voorkomen is, zorgt het IHT-team ervoor dat de opname zo kort als mogelijk wordt ingezet. Naast de zorg voor de patiënt worden familie/betrokkenen ondersteund gedurende de crisis. Gedurende de crisis kan de zorg zo intensief als nodig, geleverd worden. Het IHT-team is een team van GGZ-professionals die snel en adequaat reageert en ingezet wordt op een (dreigende) psychiatrische crisis, bij een patiënt in zijn of haar eigen omgeving. Het team werkt intern nauw samen met alle bedrijfsonderdelen van GGZ-centraal, zodat er een drempelloze toegang tot de juiste vervolg behandeling mogelijk is.

Wat de crisisdienst?
De crisisdienst is de ‘brandweer’ van de ggz, als er een ggz brand is, ga je er op af. Je beoordeelt de situatie, de patiënt en je neemt beslissingen zodat de situatie onder controle komt. Met andere woorden je de-escaleert en helpt de patiënt. Je doet beoordelingen van psychiatrische toestandsbeelden en suïcidaliteit, bijvoorbeeld na verwijzing van een huisarts of de HAP en de politie. Uiteraard vraagt de functie om out-reachend te werken in de gehele regio. De ene keer ga je naar het politie bureau, dan naar de crisis kamer of naar de patiënt thuis.

Wat heb je nodig?

Wij zoeken een psychiater type teamplayer, iemand die de spil is in regio Eemland voor de crisis zorgverlening. Sluit jij je aan?
Voor deze baan is belangrijk dat je:
 • geregistreerd psychiater bent;
 • kennis hebt van de wet BOPZ en bij voorkeur ervaring binnen de acute psychiatrie;
 • proactief bent en veranderprocessen met plezier begeleidt.
Verder horen wij graag wat jij van ons nodig hebt.

Wat mag je verwachten?

Wij bieden een dynamische werkomgeving die wordt gekenmerkt door korte lijnen en fijne collega’s om mee samen te werken. En verder:
 • ruimte om jouw persoonlijke inbreng aan de directe patiëntenzorg toe te voegen;
 • een goed inwerkprogramma en supervisie binnen jouw leer/werkproces door een ervaren collega psychiater
 • je krijgt ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en scholing;
 • werken op een goed bereikbare locatie (Amsterdam/Utrecht 30 min.);
 • bijdragen aan nieuwe ontwikkelingen van ICT mogelijkheden in de behandelingen. Denk dan aan e-health, het Cliëntportaal of beeldbelmogelijkheden;
 • diensten doen hoort erbij, bereikbaarheid kun je vanuit huis organiseren;
 • 1 keer per 6 weken een intercollegiale psychiater-middag;
 • adequate administratieve ondersteuning;
 • dienstreisvergoeding van €0,36 per kilometer;
 • crisisdiensttoelage, ORT en een 13e maand;
 • een contract voor onbepaalde tijd, parttime werken is natuurlijk mogelijk;
 • het salaris is conform CAO GGZ en beleid van GGz Centraal (AMS regeling is van toepassing a € 4.438,- op fulltime basis).

Waar ga je werken?

Een organisatie met een actief scholingsbeleid die oog heeft voor jouw talent en je stimuleert je kwaliteiten te ontwikkelen, dat is GGz Centraal. Je krijgt daarbij alle ruimte om zowel binnen als buiten de organisatie met anderen samen te werken. Dichtbij en deskundig. Dat typeert onze organisatie en zo behandelen wij onze cliënten.
GGz Centraal, specialist in ggz, in het midden van het land.

Het behandel programma IHT wordt in het voorjaar van 2019 onderdeel van het acute cluster Eemland waarin de Crisisdienst, acute klinische opname (HIC) en IHT nauw samenwerken. We triageren voor de gehele regio en behandelen zoveel als mogelijk in de thuissituatie patiënten die in een acute psychiatrische crisis zijn terecht gekomen.  De ambitie is om de functie en het werkproces van IHT zoveel als mogelijk, doch geleidelijk te vormen naar de richtlijn zoals beschreven in het handboek IHT.

Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.

Solliciteren

App of bel dan met  Ben Nijman (teamleider Crisisdienst/IHT) op 06- 205 919 78.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook via de knop ´heb je interesse´, in de vacature op de website.
Wij vragen een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor je aan en vergoeden de kosten.
Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 04-10-2018.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen