Doorsturen
 
Doorsturen
 

arts Intensive Home Treatment & Crisisdienst Amersfoort

Werken als flying docter met mensen in een psychiatrische crisis, in de thuissituatie! Lukt het jou om vanuit de nieuwste inzichten te behandelen? We vallen maar gelijk met de deur in huis. Wil jij je verder ontwikkelen als basisarts? Wil je in korte tijd alle aspecten van de zorg voor psychiatrische patiënten in ...

 • Regio: Amersfoort
 • Vakgebied: Medici
 • Opleidingsniveau: WO
 • Aantal uren per week: 32 uur

Wat ga je doen?

Werken als flying docter met mensen in een psychiatrische crisis, in de thuissituatie! Lukt het jou om vanuit de nieuwste inzichten te behandelen? We vallen maar gelijk met de deur in huis. Wil jij je verder ontwikkelen als basisarts? Wil je in korte tijd alle aspecten van de zorg voor psychiatrische patiënten in crisis leren kennen? Dan is dit een prachtige kans! Op dit moment bereiden we ons voor op de start van IHT in Eemland en daarom is er ruimte voor uitbreiding in de artsen formatie.

Jij werkt met patiënten in de thuissituatie die in een acute psychiatrische crisis zijn terecht gekomen. En waarbij de reguliere behandeling substantieel te weinig biedt en waardoor tijdelijk intensivering van zorg nodig is. Dit doe je zoveel als mogelijk in de thuissituatie bij een zeer diverse populatie. Alle denkbare bevolkingsgroepen, levensfasen en psychiatrische aandoeningen en combinaties hierin kom je tegen. Voldoende te ontdekken dus!

Je doet beoordelingen van psychiatrische toestandsbeelden en suïcidaliteit, bij voorbeeld na verwijzing van een huisarts of de HAP en de politie. Je richt je op het voorkomen van opname en behandelt de patiënt zoveel mogelijk in zijn of haar eigen omgeving. Je beoordeelt de situatie en de patiënt, je neemt beslissingen zodat de situatie onder controle komt. Met andere woorden je de-escaleert en helpt de patiënt. Is er sprake van (dreigende) psychiatrische crisis dan kan de zorg zo intensief als nodig geleverd worden en schaal je samen met Het IHT-team op. Indien een opname niet te voorkomen is, zorg je samen met het IHT-team dat de opname zo kort als mogelijk wordt ingezet.

Naast de zorg voor de patiënt ondersteun je familie/betrokkenen gedurende de crisis. En bied je nazorg om terugval te voorkomen.
Kortom: een gevarieerde functie waarin je in een stroomversnelling kennis gaat maken met een veelvoud aan problematieken en behandelmethoden. Never a dull moment!

Het team:
Op dit moment bereiden we ons voor op de doorstart van IHT in Eemland. Als enthousiast multidisciplinaire team genieten wij van de hectiek en het pionieren. Wat ons drijft is het intensief bezig zijn met een diversiteit aan patiënten en aandoeningen. Het team werkt intern nauw samen met alle bedrijfsonderdelen van GGZ-centraal, zodat er een drempelloze toegang tot de juiste vervolg behandeling mogelijk is. We krijgen graag input vanuit verschillende hoeken, we zijn dan ook benieuwd naar jouw inbreng bij de doorontwikkeling van de IHT en het optimaliseren van de directe patiëntenzorg.

Jouw taken in het kort:
 • je werkt zelfstandig maar onder verantwoordelijkheid van een psychiater en direct samen met ervaren crisisinterventoren en ambulant verpleegkundigen;
 • je denkt en werkt mee in het vormgeven van de spoedeisende behandeling;
 • je zet een multidisciplinaire behandeling in en stelt diagnoses.
 • als mede behandelaar draag je zorg voor medisch psychiatrische behandeling van een zeer diverse populatie, alle denkbare bevolkingsgroepen, levensfasen en psychiatrische aandoeningen en combinaties hierin;
 • na de crisis blijf je de patiënt en zijn netwerk volgen.

Wat heb je nodig?

Als jij je verder wilt ontwikkelen binnen de psychiatrie en enthousiast bent om te werken in een vernieuwende behandelorganisatie, worden we nieuwsgierig naar jou!.
Verder hoort bij deze functie:
 • een (bijna) afgeronde opleiding tot basisarts;
 • ervaring binnen de psychiatrie;
 • een flexibele en collegiale instelling;
 • rijbewijs B en beschikking hebt tot een auto/motor.

Wat mag je verwachten?

Wij bieden een werkomgeving die wordt gekenmerkt door korte lijnen, mogelijkheden voor ontplooiing en fijne collega’s om mee samen te werken. En verder:
 • ruimte om jouw persoonlijke inbreng aan de directe patiëntenzorg toe te voegen;
 • een goed inwerkprogramma en supervisie binnen jouw leer/werkproces door een psychiater
 • je krijgt ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en scholing (klik hier voor ons traningsaanbod);
 • werken op een goed bereikbare locatie (Amsterdam/Utrecht 30 min.);
 • diensten doen hoort erbij, bereikbaarheid kun je vanuit huis organiseren;
 • dienstreisvergoeding van €0,36 per kilometer;
 • crisisdiensttoelage, ORT en een 13e maand;
 • een parttime/fulltime contract voor 32 tot 36 uur per week voor bepaalde tijd (jaar);
 • het salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 65 (minimaal € 3.820,-en maximaal € 5.126,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek).

Waar ga je werken?

Een organisatie met een actief scholingsbeleid die oog heeft voor jouw talent en je stimuleert je kwaliteiten te ontwikkelen, dat is GGz Centraal. Je krijgt daarbij alle ruimte om zowel binnen als buiten de organisatie met anderen samen te werken. Dichtbij en deskundig. Dat typeert onze organisatie en zo behandelen wij onze cliënten.
GGz Centraal, specialist in ggz, in het midden van het land.

Het behandel programma IHT wordt in het voorjaar van 2019 onderdeel van het acute cluster Eemland waarin de Crisisdienst, acute klinische opname (HIC) en IHT nauw samenwerken. We triageren voor de gehele regio en behandelen zoveel als mogelijk in de thuissituatie patiënten die in een acute psychiatrische crisis zijn terecht gekomen. De ambitie is om de functie en het werkproces van IHT zoveel als mogelijk, doch geleidelijk te vormen naar de richtlijn zoals beschreven in het handboek IHT.

Wil je meer weten? Kijk op de website van GGz Centraal.

Solliciteren

Voel jij je uitgedaagd en heb je vragen, App of bel dan met Ben Nijman (teamleider Crisisdienst/IHT) op 06- 205 919 78.
Wil je solliciteren? Stuur dan je CV en brief met motivatie via het onderstaande sollicitatieformulier.
Een referentiecheck maakt onderdeel uit van deze procedure. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hoort hierbij. Wij vergoeden de kosten.
Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 04-10-2018.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen