Doorsturen
 
Doorsturen
 

verpleegkundig specialist GGZ, verslaving & psychiatrie (parttime/fulltime)

Werk jij binnenkort als verpleegkundig specialist in deze voortrekkersrol op het snijvlak van psychiatrie, verslaving en somatiek?Jij voegt de directe patiëntenzorg samen met geïntegreerde medische taken en hebt een coachende rol bij de deskundigheidsbevordering van dit specialistische en multidisciplinair team. ...

 • Regio: Laren
 • Vakgebied: Verpleegkunde
 • Opleidingsniveau: WO
 • Aantal uren per week: 36 uur

Wat ga je doen?

Werk jij binnenkort als verpleegkundig specialist in deze voortrekkersrol op het snijvlak van psychiatrie, verslaving en somatiek?

Jij voegt de directe patiëntenzorg samen met geïntegreerde medische taken en hebt een coachende rol bij de deskundigheidsbevordering van dit specialistische en multidisciplinair team. Je werkt volgens het Integrated Dual Disorder Treatment model (IDDT), waarbij je de behandeling afstemt op de fase van motivatie waar de patiënt zich bevindt.

Bij veel patiënten die jij behandelt is sprake van ernstige recidiverende stoornissen, met problematiek op verschillende levensgebieden. Patiënten zijn zieker dan op een gemiddelde afdeling. Vaak is er sprake van zowel gebrekkig ziekte-inzicht als een lage zorgmotivatie, met raakvlakken naar verslavingen, forensische en langdurige psychiatrie. De behandelingen zijn kort, variëren van 1 a 3 weken tot 3 maanden. Kortom een dynamische afdeling met veel zelfstandigheid, korte lijnen, herstelgericht werken en snelle doorstroom.

Jouw taken:
 • reguliere taken van verpleegkundig specialist GGZ, zoals; het stellen van (dubbel)diagnose en indicatie, psychiatrisch en somatisch onderzoek, interventies en het behandelplan uitwerken controle en evalueren;
 • zelfstandig uitvoeren van farmacotherapie en samenwerken met de polikliniek bijwerkingen;
 • het vergroten van de deskundigheid van de patiënt, zijn sociale netwerk en het multidisciplinair team. Denk hierbij aan ziektebeeld inzicht, kennis van verslaving in combinatie met psychiatrische aandoening, bijwerkingen van medicatie en het terug pakken van de eigen regie;
 • samenwerking zoeken met verwijzers, hulpverleners en andere betrokkenen en informeren in het belang van de behandeling van de patiënten. Want “Behandelen doen we samen”.
 • meedraaien in de crisisdienst binnen de regio, het mooie daarvan is dat je ook buiten de afdeling wordt aangesproken op jouw deskundigheid. En jij jouw aandeel hebt in het project ´´Ontschotten en verbinden´´. 
Het team:
Binnen Juliana Oord zijn wij een nog jonge discipline, samen ontdekken en ontwikkelen we nog veel. De sfeer is positief en stimulerend. Als collega´s hechten wij aan korte lijnen. We zijn open naar elkaar, we werken in één gang, dan loop je snel bij elkaar binnen. Elkaar bijstaan en helpen is vanzelfsprekend. We reageren snel en koppelen snel en adequaat terug.

Ervaring van Bart Jan (verpleegkundig specialist GGZ): ´Ik heb in 2012 de kans gekregen om de opleiding Master Advanced Nursing Practice  te volgen op Juliana-Oord. Na het behalen van mijn opleiding in 2014, ben ik blijven werken als verpleegkundig specialist op de detox. Wat mij aan het werk op Juliana-Oord bevalt is de variatie. Je hebt altijd te maken met een combinatie van verslaving, psychiatrie en somatiek. Het (multidisciplinaire) team is continu in ontwikkeling. Als verpleegkundig specialist heb ik hierin een stem, ik word gezien en gehoord. Wanneer ik een voorstel heb tot verbetering van zorg(processen), dan kan ik hiermee op Juliana-Oord goed aan de slag. Ook krijg ik voldoende gelegenheid mij persoonlijk te ontwikkelen en mijn vakkennis ten behoeve van mijn accreditatie op orde te houden´.

Wat heb je nodig?

Je thuis voelen in een jong team, dat behept is met professionele nieuwsgierigheid. En je bent gewend om initiatieven te nemen en snel te schakelen. Verder:
 • heb je de opleiding tot GGZ-VS of Master Advanced Nursing Practice GGZ (bijna) afgerond;
 • ben je geregistreerd als verpleegkundig specialist in de GGZ (art. 14)e
 • heb je werkervaring in de verslavingszorg en GGZ en kennis van de Illness Management recovery methodiek;
 • kun je goed samenwerken in een multidisciplinair team en ben je in staat hierin positie te nemen.

Wat mag je verwachten?

Een voortrekkersrol bij een werkgever die de ambitie heeft om onze doelgroep nog beter te bedienen. Je kunt rekenen op professionele en betrokken collega’s die jou graag in het team verwelkomen.
Verder:
 • mogelijkheden om zowel fulltime als parttime te werken;
 • (28-36 uur in de week) een contract voor onbepaalde tijd;
 • een goed bereikbare werklocatie (Amsterdam of Utrecht 30 minuten);
 • passende scholing via onze afdeling Training & Ontwikkeling, klik hier voor ons aanbod;
 • werken binnen kantooruren (tussen 8.00 en 18.00 uur);
 • uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden, een goede pensioenregeling en een bijdrage in de ziektekostenverzekering;
 • een goed salaris van minimaal € 2.793,- en maximaal € 4.355,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek) conform CAO GGZ, functiegroep 60). 

Waar ga je werken?

Juliana Oord (Laren) vormt samen met de Rembrandthof (Hilversum) en de Mauritzhof (Bussum) de RVZe Gooi en Vechtstreek. Juliana Oord is een boven regionaal expertise centrum, met als kerntaken psychiatrie en verslaving en neuropsychiatrie.

Binnen Juliana Oord ontwikkelen we klinische behandeling volgens de zorgpaden detoxificatie, voortgezette behandeling psychiatrie en verslaving en neuropsychiatrie. Ontwikkeling van expertise is een continu proces, hierbij denken we aan het geïntegreerd aanbieden van behandeling volgens het  IDDT model. Het ontmoedigen van middelengebruik is een van onze speerpunten. Gastvrije zorg is een kernwaarde binnen onze behandelprogramma’s.

De behandelprogramma’s bieden een intramurale behandeling aan patiënten met verslavingsproblematiek in combinatie met en vaak ernstige psychiatrische of cognitieve aandoeningen. Het betreft patiënten met meestal ernstig recidiverende problematiek op verschillende levensgebieden, zowel met een gebrekkig ziekte-inzicht als een lage zorgmotivatie, met raakvlakken naar forensische en langdurige psychiatrie. Deze patiënten hebben door de ernst van de problematiek tijdelijk intensievere behandeling nodig in een klinische setting, zodat er binnen deze setting goede diagnostiek en behandeling geboden kan worden.

Wil je meer weten over Juliana Oord? Kijk op www.ggzcentraal.nl.

Solliciteren

Wil jij die bepalende en specialistische rol? Bel of app dan met Marco Stronkhorst op 06-220 570 94 (teamleider Laren) of met Bart Jan Otter (verpleegkundig specialist) op 035 53 90 460 of met Sjanien in ’t Veld, (hoofd bedrijfsvoering) bereikbaar onder telefoonnummer 035 53 90 411 of 06 519 259 64.
Zij gaan graag het gesprek met je aan.

Graag ontvangen wij jouw actuele cv en korte motivatie via de website en de knop ´Heb je interesse´.
Gesprekken vinden aansluitend en in overleg plaats.
Een referentiecheck en een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) zijn onderdeel van onze selectieprocedure (wij vergoeden de kosten). 

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op onze werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 08-11-2018.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen