Doorsturen
 
Doorsturen
 

verslavingsarts Ermelo en Laren

Als verslavingsarts een bepalende rol spelen op het snijvlak van psychiatrie en verslaving? Werken in een specialistisch team met veel ruimte voor eigen inbreng?GGz Centraal heeft op het landgoed Veldwijk Johannesbos in Ermelo en in expertisecentrum Juliana Oord in Laren plek voor twee verslavingsartsen. Zowel in ...

 • Regio: LarenErmelo
 • Vakgebied: Medici
 • Opleidingsniveau: WO
 • Aantal uren per week: 36 uur

Wat ga je doen?

Als verslavingsarts een bepalende rol spelen op het snijvlak van psychiatrie en verslaving? Werken in een specialistisch team met veel ruimte voor eigen inbreng?

GGz Centraal heeft op het landgoed Veldwijk Johannesbos in Ermelo en in expertisecentrum Juliana Oord in Laren plek voor twee verslavingsartsen. Zowel in Ermelo als in Laren kom je te werken op bijzondere locaties en bieden we onder een dak specialistische en innovatieve behandelingen aan. Vanuit een multidisciplinair team wordt volgens het Integrated Dual Disorder Treatment model (IDDT) de behandeling afgestemd op de fase van motivatie waar de patiënt zich bevindt. We behandelen cliënten met ernstig recidiverende stoornissen die elders niet meer behandeld kunnen worden en bieden een unieke combinatie van detox, poliklinische (Ermelo) en klinische behandeling (Laren), en ambulante begeleiding (Ermelo) en nazorg.
 
We werken aan herstelgerichte zorg en hebben de ambitie behandeling op maat aan te willen bieden. Voor jou als verslavingsarts ligt hier een mooie rol als sturend  (regie)behandelaar. Jij weet als geen ander dat verslavingszorg vaak een optelsom is van multiple problematiek. En daarom zien we jou als de specialist op het gebied van verslavingszorg en zijn we benieuwd naar jouw kennis, visie en aanpak. Jouw expertise willen we heel graag inzetten!

Op beide locaties werken dedicated teams in een hechte sfeer met elkaar. Ieder vanuit zijn of haar vakgebied denkt mee met maar een missie: de cliënt een stap verder brengen naar zijn herstel. We zijn open minded, werken intensief met elkaar samen en richten ons op voortdurende verbetering van de kwaliteit van de behandeling en onze samenwerking. In het kort houd jij je als arts met de volgende kerntaken bezig:
 • detox behandeling;
 • medisch onderzoek;
 • screening cliënten op verslavings- en andere psychiatrische problematiek;
 • inschatting van dubbele diagnose problematiek en een daarop in te stellen beleid;
 • onderhouden van contacten met verwijzers en naasten van de cliënt en informatie verstrekken over de behandeling;
 • verzorgen van inhoudelijke trainingen aan patiënten en collega’s;
 • deelname aan het reguliere teamoverleg en het vakgroep overleg. 

“Verslaving is een vriendschap zonder vriend” (Connie Palmen).

Wat heb je nodig?

Allereerst sta jij bekend om jouw professionele nieuwsgierigheid en ben je gewend om initiatieven te nemen en snel te schakelen. Verder:
 • ben je een KNMG-geregistreerd verslavingsarts en/of heb je de MIAM (Master In Addiction Medicine) (bijna) afgerond;
 • ben je BIG (her)-geregistreerd;
 • heb je werkervaring in de verslavingszorg en GGZ;
 • kun je goed samenwerken in een multidisciplinair team en ben je in staat hierin positie te nemen;
 • weet je onder werkdruk je werk te prioriteren en te organiseren.

Wat mag je verwachten?

Een prominente rol bij een werkgever die de ambitie heeft om onze doelgroep nog beter te bedienen. Jij kunt rekenen op professionele en betrokken collega’s die jou graag in het team verwelkomen. Verder:
 • mogelijkheden om zowel fulltime als parttime te werken; (28-36 uur in de week)
 • een contract voor onbepaalde tijd;
 • een goed bereikbare werklocatie ( Laren: Amsterdam 30 minuten en Ermelo: Utrecht 30 minuten);
 • passende scholing via onze afdeling Training & Ontwikkeling;
 • werken binnen kantooruren (tussen 8.00 en 18.00 uur);
 • uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden, een goede pensioenregeling en een bijdrage in de ziektekostenverzekering;
 • een goed salaris van minimaal € 3.965,- en maximaal € 6.188,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek (conform CAO GGZ, functiegroep 70). 

Waar ga je werken?

Juliana Oord (Laren) vormt samen met de Rembrandthof (Hilversum) en de Mauritzhof (Bussum)  de RVZe Gooi en Vechtstreek. Juliana Oord is een boven regionaal expertise centrum, met als kerntaken de psychiatrie en verslaving en de neuropsychiatrie.
Binnen Juliana Oord zijn we in ontwikkeling om klinische behandeling volgens de zorgpaden detoxificatie, voortgezette behandeling psychiatrie en verslaving en neuropsychiatrie aan te bieden. Ontwikkeling van expertise is een continu proces, hierbij denken we aan het geïntegreerd aanbieden van behandeling volgens het  IDDT model.
Het ontmoedigen van middelengebruik is een van onze speerpunten. Gastvrije zorg is een kernwaarde binnen onze behandelprogramma’s.

De behandelprogramma’s bieden een intramurale behandeling aan patiënten met verslavingsproblematiek in combinatie met en vaak ernstige psychiatrische- of cognitieve aandoeningen. Het betreft patiënten met meestal ernstig recidiverende problematiek op verschillende levensgebieden.  Zowel met een gebrekkig ziekte-inzicht als een lage zorgmotivatie, met raakvlakken naar forensische en langdurige psychiatrie die door de ernst van de problematiek tijdelijk intensievere behandeling nodig hebben in een klinische setting, zodat er binnen deze setting goede diagnostiek verricht en behandeling geboden kan worden.
 
Bij psychiatrie & verslaving Veldwijk-Johannesbos kunnen mensen – van 18 tot 65 jaar –  terecht die problemen hebben met alcohol, drugs, slaap- of kalmeringsmiddelen of gokken. De behandeling richt zich op dubbele- diagnose, het onder controle krijgen van het verslavingsprobleem en het behandelen van de psychiatrische stoornis volgens het IDDT model.  Wij benaderen verslaving als een chronische ziekte en werken herstel-ondersteunend. Tijdens en aan het eind van de behandeling stemmen wij samen met de cliënt, zijn naasten en met de verwijzer af over verdere behandeling en nazorg.

Ontgifting en diagnostiek bieden wij in een klinische detox behandeling aan. De vervolgbehandeling kan in deeltijd, op de locatie in Ermelo of in een ambulant traject, welke in meerdere woonplaatsen aangeboden wordt. (Harderwijk, Ermelo, Nunspeet, t Harde, Barneveld en Nijkerk.) Wanneer er sprake is van ernstig recidiverende problematiek op verschillende levensgebieden, wordt vervolgbehandeling op het Juliana-Oord in Laren geïndiceerd. 
Naast de dubbele diagnose problematiek kijken wij ook naar kwaliteiten van de cliënt en werken er samen aan om deze verder te ontwikkelen. Wij vinden het belangrijk dat ieder individu zich gehoord, gezien en geholpen voelt. Gastvrije zorg staat bij ons dan ook hoog in het vaandel!

Solliciteren

Wil je meer informatie?:
Bel of app dan met Rosita Vos op 06-10948953 (teamleider Ermelo) of Marco Stronkhorst op 06-22057094 (teamleider Laren). Zij gaan graag het gesprek met je aan.

Wil jij die bepalende en specialistische rol?
Stuur dan jouw actuele cv en korte motivatie uiterlijk 16 juli 2018. Gesprekken vinden aansluitend en in overleg plaats.
Een referentiecheck en een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is een onderdeel van onze selectieprocedure (wij vergoeden de kosten).

Reageren kan tot 11-09-2018.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen