Doorsturen
 
Doorsturen
 

psychiater IHT/crisisdienst

Heb jij als psychiater altijd al in een bevlogen en breed samengesteld team willen werken, dat specialistische zorg levert aan volwassenen met complexe psychiatrische problematiek.Voor ons team 24 uurs acute psychiatrie in Hilversum zoeken wij een nieuwe collega psychiater! Als psychiater ...

 • Regio: Hilversum
 • Vakgebied: MediciGedragswetenschappen
 • Opleidingsniveau: WO
 • Aantal uren per week: 36 uur

Wat ga je doen?

Heb jij als psychiater altijd al in een bevlogen en breed samengesteld team willen werken, dat specialistische zorg levert aan volwassenen met complexe psychiatrische problematiek.
Voor ons team 24 uurs acute psychiatrie in Hilversum zoeken wij een nieuwe collega psychiater!

Als psychiater IHT/Crisisdienst werk je samen met een multidisciplinair acuut ambulant team. Hier doe je de triage, crisisbeoordelingen en acute behandelingen. Je werkt veel outreachend en onderhoudt nauw contact met verwijzers en naastbetrokkenen. Het multidisciplinair team bestaat uit (sociaal psychiatrisch) verpleegkundigen, arts-assistenten en psychiaters.
 
De werkzaamheden voor de acute psychiatrie worden gecombineerd met psychiater-taken voor de regio: het doen van intakes ten behoeve van de behandelprogramma’s, de beoordelingen in het kader van de wet BOPZ, het onderhouden van contacten met behandelaren en ketenpartners als politie, gemeenten en maatschappelijke opvang en collegiale waarneming.
Het is onze overtuiging dat deze gecombineerde werkzaamheden bijdragen aan een goede inbedding in onze organisatie en aan de mogelijkheid voor verdere persoonlijke ontwikkeling.
 
Wij zoeken een enthousiaste, gedreven collega, liefst met enige ervaring in de (acute) psychiatrie. Naast affiniteit met de doelgroep is flexibiliteit en collegialiteit een vereiste.
 
24 uurs/acute psychiatrie G&V heeft naast de crisisdienstfunctie sinds 3 jaar ook een Intensive Home Treatment (IHT) functie waarmee door intensieve contacten en behandeling thuis opname vervangend en opname verkortend gewerkt kan worden. Het is een vooroplopend team wat participeert in het landelijk IHT-platform en op landelijke IHT-congressen en waar nieuwe ontwikkelingen zoals de triagewijzer als eerste getest worden. Hierdoor wordt in toenemende mate acuut behandeld in de thuissituatie in het kader van ambulantisering in de GGZ. Wij zijn trots op deze zorg die ook buiten kantoortijd geleverd wordt en vragen u als nieuwe collega om mee te denken in de verdere ontwikkeling van dit model.

Naast triagering en crisisbeoordeling ben je betrokken bij de ambulante psychiatrische behandeling en kom je in overleg met de patiënt en diens naasten tot een inventarisatie van de problematiek en zie je toe op het opstellen van een behandelplan, de risicotaxatie en een crisisplan.
Je bent regiebehandelaar en neemt deel aan de behandel- en beleidsbesprekingen.
 
Het doen van bereikbaarheidsdiensten in een dienstenpool met 15 collegae maakt deel uit van de werkzaamheden.

Wat heb je nodig?

 • je hebt de opleiding tot psychiater afgerond of bevindt zich in een afrondende fase;
 • affiniteit met acute ambulante behandeling;
 • flexibele instelling en enthousiasme om te werken in een vernieuwende behandelorganisatie;
 • collegiale houding, goede communicatieve vaardigheden en sterk in de samenwerking.

Wat mag je verwachten?

 • wij nodigen je uit om in een geweldig team te komen werken;
 • er is veel ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling;
 • een contract voor 24 tot 36 uur per week voor onbepaalde tijd;
 • het salaris is conform de CAO GGZ en de AMS regeling van GGZ Centraal;
 • het doen van een referentiecheck en het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) zijn onderdeel van onze selectieprocedure;
 • wij kennen een actief scholingsbeleid en bieden uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden. Je kunt deze vinden op onze werkenbijggzcentraal.nl.

Waar ga je werken?

De Rembrandthof in Hilversum biedt kortdurende behandeling aan personen van 18-65 jaar. Het aanbod bestaat uit: ambulante zorg, deeltijdbehandeling en klinische opname. Deze zorg wordt geboden binnen de specialistische behandelprogramma’s Onderzoek en Advies (O&A); 24 uurs/acute psychiatrie, Psychotische- en Bipolaire stoornissen, Persoonlijkheids- en Stemmingsstoornissen, Jong volwassenen en Eetstoornissen.
In het pand is tevens gevestigd de Riebeeckhof, centrum voor Ouderenpsychiatrie.
De regio Gooi- en Vechtstreek van GGz Centraal kent verder de lokaties de Mauritzhof, centrum voor Sociale Psychiatrie volwassenen in Bussum en Juliananoord, centrum voor Verslaving en Psychiatrie in Laren en telt 3 FACT-teams.

Solliciteren

Wij zien je digitale sollicitatie voor de vacature psychiater IHT/crisisdienst graag tegemoet.
Is je interesse gewekt en wil je meer informatie? Neem dan contact op met mevr. G. van der Luit psychiater hoofd behandelprogramma, 06-13 250250 of dhr. M. Temmerman, psychiater acute psychatrie 06-12547164
Een oriënterend gesprek behoort uiteraard tot de mogelijkheden.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 19-09-2018.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen