Doorsturen
 
Doorsturen
 

begeleider SPH voortgezette klinische behandeling volwassenen Lelystad

"Samen werken aan herstel". Naast de patiënt staan en als sociaal pedagogiesch hulpverlener de schakel zijn tussen de kliniek de inpandige woningen en de wijk? Pak die kans en solliciteer vandaag nog op de vacature begeleider SPH voor de voortgezette klinisch behandeling voor volwassenen in Lelystad. Binnen ...

 • Regio: Lelystad
 • Vakgebied: Begeleiding/agogieVerpleegkunde
 • Opleidingsniveau: HBO
 • Aantal uren per week: 36 uur

Wat ga je doen?

"Samen werken aan herstel". Naast de patiënt staan en als sociaal pedagogiesch hulpverlener de schakel zijn tussen de kliniek de inpandige woningen en de wijk? Pak die kans en solliciteer vandaag nog op de vacature begeleider SPH voor de voortgezette klinisch behandeling voor volwassenen in Lelystad. 

Binnen het programma voortgezette klinische behandeling begeleiden wij EPA patiënten na een acute opname en tijd nodig hebben om te herstellen. Bij hen is sprake van ernstig disfunctioneren op meerdere levensgebieden, zowel persoonlijk als op sociaal maatschappelijk gebied, mét en zonder verslavingsproblematiek. Wij werken herstel gericht en motiveren patiënten om op eigen, unieke wijze inhoud te geven aan hun leven. Het ontdekken van talent, kracht en het verwezenlijken van dromen en doelen staat voorop. Wij gaan voor ‘empowerment’, dat wil zeggen dat we patiënten hun kracht terug laten vinden om zelf de regie over zijn eigen leven weer te pakken.
De leeftijdscategorie van onze patiënten is ouder dan 18 en jonger dan 60 jaar. Het woongebied kan zijn in de kliniek in Lelystad, maar ook in de hele regio Flevoland.

Als begeleider start jouw dag op kantoor in de kliniek, natuurlijk met een kop koffie. Je bent eerste verantwoordelijke dus de rapportage van jouw patiënten houd je goed bij. En je stemt prioriteiten af met de teams van de opname kliniek en de voortgezette behandeling. Jouw dag wordt lekker gevarieerd, je start bijvoorbeeld in de kliniek (20 patiënten), daarna naar de woningen (10 patiënten) en dan naar de wijk, waar je 20 patiënten kunt ontmoeten. De uitdaging voor jou is om samen het leven van jouw patiënten weer op de rit te krijgen. Hierbij betrek je nadrukkelijk familie en het sociale netwerk van jouw patiënten. En je kunt altijd een beroep op de ervaringsdeskundige van jouw team doen. Je bent onderdeel van een heel behandelteam, stelt doelen en zet de begeleiding van de kliniek naar buiten voort, maar het kan ook anders om zijn. Doorstromen verloopt niet altijd soepel, inventiviteit is aan de orde van de dag. De kunst is de regie te laten nemen door de patiënt en sturend zijn, niet beheersend.
Een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden is het motiveren van de patiënt om zijn voorgeschreven medicatie in te nemen. En ook controle op drugsoverlast, grip krijgen op dubbeldiagnose. Maar ook de gewone dagelijkse dingen. Let op: Privacy staat voorop! Ook in de kliniek. Vertrouwen dat is waar het om draait.

Binnen ons team is het vanzelfsprekend dat wij er voor elkaar zijn. We moeten het nadrukkelijk samen doen: "bouwen van een nieuw klinisch milieu binnen en buiten de kliniek Meerzicht". We geven elkaar oprechte feedback en laten elkaar groeien als persoon en in onze rollen als professional. Je tref 4 teams bestaand uit verpleegkundigen, SPV, psychiater, maatschappelijk werker, artsen en ervaringsdeskundigen. De eindverantwoordelijkheid van elk team ligt bij de psychiater.
De methodiek van Herstel Ondersteunende Zorg kent vele facetten. Je kunt verwachten dat je hierbij ondersteund wordt door een ruim aanbod trainingen in de vorm van e-learning.

Wil je meer weten over onze werkwijze rond herstel? Kijk op de pagina van GGz Centraal (klik) en/of bel met Geert Meijer op 06 12141870 en stel al jouw vragen.

Wat heb je nodig?

 • opleiding SPH;
 • ervaring vinden we fijn, maar ook wanneer je net klaar bent horen we graag van je;
 • kennis van  herstel ondersteunend werken (HOZ);
 • de mogelijkheid om onregelmatig te werken;
 • overtuigingskracht en humor.

Wat mag je verwachten?

 • werken met collega's die er voor elkaar zijn;
 • een goed inwerkprogramma;
 • jouw rooster stemmen wij in goed overleg met elkaar af;
 • via de interne afdeling Training & Ontwikkeling kun je trainingen en e-learning volgen, zoals: motiverende gesprekken, ART(Active Recovery Triad), HOZ en training Verslaving, middelen en gokken of werkbegeleider;
 • ruime doorgroei mogelijkheden naar de diverse programma's van GGz Centraal;
 • een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd voor 32 uur per week (36 uur kan ook);
 • het salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 45 (minimaal € 1.843,-- en maximaal € 3.135,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • onregelmatigheidstoeslag, reiskostenvergoeding en een 13e maand;
 • een goede verlofregeling en levensfase-uren.

Waar ga je werken?

GGz Centraal, specialist in ggz, in het midden van het land.
Een organisatie met een actief scholingsbeleid die oog heeft voor jouw talent en je stimuleert je kwaliteiten te ontwikkelen, dat is GGz Centraal. Je krijgt daarbij alle ruimte om zowel binnen als buiten de organisatie met anderen samen te werken.

Dichtbij en deskundig. Dat typeert onze organisatie en zo behandelen wij onze cliënten. 

De RVZe Flevoland van GGz Centraal heeft grote vestigingen in Almere en Lelystad en een kleine vestiging in Emmeloord. Meerzicht in Lelystad heeft een breed behandelaanbod voor volwassenen en ouderen. Samen met andere organisaties creëren wij een evenwicht tussen zorg aan huis en zorg in de kliniek, doordat wij naast klinische opname ook ambulante behandeling, psychiatrische intensieve thuiszorg en dagbehandeling aanbieden. De behandeling varieert van kortdurende tot langdurende zorg en van individuele therapie tot groepstherapie. De patiënt, samen met zijn/haar netwerk, staat centraal in de behandeling. Met ons multidisciplinair team bieden wij zorg op maat.

Kijk voor meer informatie op www.ggzcentraal.nl.

Solliciteren

Wij zien je digitale sollicitatie voor de vacature begeleider SPH voortgezette klinische behandeling Volwassenen in Lelystad graag tegemoet.

Wil je eerst meer informatie neem dan contact op met Geert Meijer (teamleider) bereikbaar via telefoonnummer (06) 12141870.

Een VOG wordt digitaal voor je aangevraagd en de kosten worden vergoed.
Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 18-07-2018.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen