Doorsturen
 
Doorsturen
 

sociaal psychiatrisch verpleegkundige FACT

Wil jij werken vanuit een van de mooiste locaties van GGz Centraal? FACT Gooise Meren komt graag in gesprek met jou als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige!Je bent onderdeel van het FACT team, staat daardoor midden in de maatschappij. Je wordt dagelijks uitgedaagd om in complexe situaties professioneel te handelen, ...

 • Regio: Bussum
 • Vakgebied: Verpleegkunde
 • Opleidingsniveau: HBO
 • Aantal uren per week: 32 uur

Wat ga je doen?

Wil jij werken vanuit een van de mooiste locaties van GGz Centraal? FACT Gooise Meren komt graag in gesprek met jou als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige!

Je bent onderdeel van het FACT team, staat daardoor midden in de maatschappij. Je wordt dagelijks uitgedaagd om in complexe situaties professioneel te handelen, een teamplayer in een zelfstandige baan. Altijd in overleg met de patiënt zoeken wij de best passende behandeling en voeren deze uit.

"In deze functie is het heel veel improviseren"
Rond 8.30 uur komen jij en je collega's samen op locatie Mauritzhof  Je drinkt met elkaar een kop koffie en start met het FACT overleg. De gezamenlijke cliënten (shared caseload) en nieuwe cliënten worden besproken aan de hand van een FACT-planbord en acties worden afgestemd en verdeeld. Daarna gaat ieder op pad. Hieronder het relaas van zomaar een dag:

Vandaag heb je een aantal huisbezoeken en staat er een zorgmijdersoverleg gepland. Hier ontmoet je collega's uit het netwerk zoals thuiszorg, politie, gemeente en woningbouwvereniging. Tussendoor heb je een collegiaal overleg met de psychiater en wil je nog contact opnemen met een apotheek. Ineens moet je alles uit je handen laten vallen omdat er een crisismelding is. Een cliënt van je heeft teveel pillen geslikt. Natuurlijk spring je hier gelijk op in! Het bijwerken van de zorgplannen, de mails aan een huisarts en de andere afspraken blijven dan liggen. Aan het einde van de dag heb je veel goede dingen in werking gezet maar realiseer je je dat er nog administratie ligt. In deze functie is het heel veel improviseren en jezelf de vraag stellen: hoe krijg ik de dingen wél gedaan?

Meer weten over deze baan waarin je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt?? Lees dan het verhaal van ervaren sociaal psychiatrisch verpleegkundige Hans!

Wat heb je nodig?

Wat breng jij mee?
Je hebt lef en houdt van improviseren! Verder pas je helemaal in het profiel als je beschikt over:
 • een verpleegkundige opleiding met BIG registratie, aangevuld met de opleiding SPV of ben je hiermee bijna klaar;
 • 2-4 jaar werkervaring in de psychiatrie. Ervaring in een ambulante setting is een voordeel;
 • een zelfstandige houding, maar is samenwerken ook belangrijk voor je;
 • gezonde sensitiviteit, flexibiliteit en een goede zelfreflectie;
 • bereidheid tot participeren in de crisisdienst volgens rooster. Jouw standplaats is Bussum;
 • flexibiliteit t.a.v. werken buiten kantoortijden;
 • in het bezit van een rijbewijs en een auto.

Wat mag je verwachten?

Allereerst een contract voor onbepaalde tijd. Verder;
 • de mogelijkheid parttime te werken voor 32 uur in de week;
 • een salaris van maximaal € 3.781,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek (CAO GGZ FWG 55) en afhankelijk van kennis en ervaring;
 • goede ontwikkelingsmogelijkheden; bijvoorbeeld de opleiding Verpleegkundig Specialist;
 • een zelfstandige baan met veel vrijheid;
 • samenwerken met professionele collega's;
 • flexibele arbeidsvoorwaarden, kijk voor ons aanbod op arbeidsvoorwaarden;
 • een goed inwerkprogramma;
 • goede faciliteiten als een laptop en mobiele telefoon zodat je ook vanuit huis kunt werken;
 • voor huisbezoeken kun je over onze e-bikes beschikken;
 • verpleegkundigen kunnen invloed uitoefenen op ons zorgbeleid via de Verpleegkundige Adviesraad.

Waar ga je werken?

De Mauritzhof is in november 2010 in gebruik genomen. In dit centrum wordt zowel ambulante (volgens de FACT methodiek) als klinische behandeling geboden.
De behandeling is herstelgericht op symptomatisch, functioneel, sociaal en persoonlijk gebied. De patiënt heeft hierbij de leidende rol, bijgestaan door zijn/haar naastbetrokkenen. We bieden ambulante behandelmodules als IMR (illness management recovery) en IPS (Individual Placement and Support). Onze ervaringsdeskundigen geven o.a. de WRAP-training (Welness Recovery Action Plan) en daar zijn we trots op! Samenwerking, shared descision making en shared caseload zijn belangrijke pijlers. Ook is er veel aandacht voor somatiek, leefstijl en bijwerkingen van psychofarmaca.

De Mauritzhof in Gooise Meren (voorheen Bussum) biedt behandeling aan mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen eventueel met verslaving (EPA) uit de regio Gooi & Vecht. 
Mauritzhof ambulant werkt met de F-ACT (flexible assertive community treatment) methodiek. Dit is een werkwijze waarbij de patiënt door een multidisciplinair team behandeld wordt in eigen woonomgeving. Het gaat om de volgende disciplines: psychiater, artsen, (sociaal psychiatrisch) verpleegkundige, verpleegkundig specialist, financieel deskundige, trajectbegeleider, GZ-psycholoog, verslavingsdeskundige en ervaringsdeskundige. De contactfrequentie varieert van maandelijks tot dagelijks. Er zijn drie regioteams: Hilversum/Wijdemeren, Gooise Meren/Weesp en Huizen/Blaricum/Eemnes/Laren.

Daarnaast is er een opname vervangende deeltijdbehandeling (OVDB) en de kliniek bestaat uit twee afdelingen, één afdeling voor Leefstijl en Herstel en de andere afdeling richt zich op Resocialisatie en Herstel. Er zijn mogelijkheid tot kortdurende opname in het kader van behandeling in een (F-)ACT team.

Solliciteren

Zie jij de match?
Bel of app dan met Ruud Wind (hoofd bedrijfsvoering): 06-23647061.
Wil je gelijk solliciteren? Stuur dan jouw actuele cv en korte motivatie via het onderstaande sollicitatieformulier ter attentie van R.Wind. Selectiegesprekken worden in Bussum gehouden.

Reageren kan tot 29-10-2018.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen