Doorsturen
 
Doorsturen
 

psychiater behandelprogramma autismespectrumstoornissen

Ben jij een psychiater die interesse en ervaring heeft met onze doelgroep en die graag werkt in een jong en enthousiast multidisciplinair team? Dan nodigen we je van harte uit om contact met ons te nemen voor informatie of anders misschien wel meteen te solliciteren op de vacature van psychiater Emerhese ...

 • Regio: Amersfoort
 • Vakgebied: Medici
 • Opleidingsniveau: WO
 • Aantal uren per week: 32 uur

Wat ga je doen?

Ben jij een psychiater die interesse en ervaring heeft met onze doelgroep en die graag werkt in een jong en enthousiast multidisciplinair team? Dan nodigen we je van harte uit om contact met ons te nemen voor informatie of anders misschien wel meteen te solliciteren op de vacature van psychiater Emerhese Amersfoort.

Medio 2018 ontstaan door pensionering van onze psychiater in ons programma twee vacatures: een in het multidisciplinaire polikliniekteam Amersfoort en een in de klinische en deeltijd voorzieningen op het terrein van Zon & Schild. Deze twee plekken kunnen ingevuld worden door een of twee collega's die vooral willen behandelen met alles wat daarbij komt kijken. 

Het polikliniekteam van Emerhese Amersfoort is een enthousiast en veelzijdig team van behandelaars, met een goede personele mix van man en vrouw en meer en leeftijden, dat patiënten behandelt die in de regio Amersfoort, het Oostelijk deel van de provincie Utrecht en de Gooi & en Vechtstreek wonen. Met de regionale ketenpartners zijn inmiddels redelijk tot goede kontakten opgebouwd. In het poliklinisch team zijn naast de psychiater een klinisch psycholoog, GZ psychologen, verpleegkundig specialist, SPV’en, ambulant werkenden, trajectbegeleider, psychodiagnostisch medewerker vertegenwoordigd. In de klinische afdelingen: teamleiders, GZ psychologen, sociotherapeuten en activiteitenbegeleiders.

Het behandelaanbod is gebaseerd op de richtlijnen voor diagnostiek en  behandeling van autismespectrumstoornissen en de zorgstandaard ASS, het omvat de  interventies: psycho-educatie in verschillende vormen, CGT, Comet training, EMDR, schematherapie, emotieregulatietraining, mindfulness, systeemtherapie, partnerrelatietherapie, farmacotherapie, leefstijltraining, ACT, ambulante begeleiding, trajectbegeleiding.

De poliklinische behandeling is gericht op het verminderen van psychische klachten en op herstel en het verkrijgen van eigen regie. De deeltijdbehandeling richt zich op structuur, activering en toewerken naar werk en studie. De klinische herstelbehandeling richt zich op het handhaven van een bereikt evenwicht, op ontwikkeling en zo mogelijk uitstroom.
De overleg-lijnen in het team zijn kort. Er is wekelijks multidisciplinair overleg over diagnostiek, behandelingen en over nieuwe aanmeldingen. Emerhese Amersfoort is aangesloten en actief betrokken bij het CASS 18+ en de landelijke vereniging voor woon/werkgemeenschappen voor ASS.

Als psychiater heb je een zeer gevarieerde en dynamische functie. Het team diagnosticeert en behandelt autismespectrumstoornissen en de comorbide stoornissen, zelf of in zorgarrangementen met andere interne en externe zorgarrangementen en als psychiater heb je daar in veel gevallen een belangrijke rol bij. Ook heb je een belangrijke rol bij het multidisciplinaire behandelingsoverleg en bij de beoordeling van nieuwe intakes en het overleg daarover. Het team wordt geleid door het hoofd van het behandelprogramma en de hoofdbedrijfsvoering en in de kliniek door de teamleiders. Je participeert in de achterwachtregeling voor de 7x24-uursdienst. 

Het is een baan met veel verantwoordelijkheid, ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling (zoals wetenschappelijk onderzoek) in een plezierig, veelzijdig en dynamisch team.

Wat heb je nodig?

 • je bent een (BIG-) geregistreerd psychiater. Heb je de opleiding tot psychiater bijna afgerond? Ook dan ben je welkom om te solliciteren;
 • je bent enthousiast en hebt een proactieve houding;
 • je werkt pragmatisch, resultaatgericht en accuraat, in het bijzonder met betrekking tot registratie;
 • je hebt een open houding t.o.v. zorgvernieuwing  zoals e-health-ontwikkeling;
 • je bent in staat op actieve wijze een verbindende rol te spelen in de samenwerking met de diverse ketenpartners in het ambulante veld (huisarts, POH-GGZ, generalistische basis- GGZ) en met de klinische GGZ-voorzieningen in de regio en derdelijns-voorzieningen;
 • je bent in het bezit van een rijbewijs B.

Wat mag je verwachten?

 •  een contract voor 32 uur per week voor onbepaalde tijd;
 • het salaris is conform de CAO GGZ en de AMS regeling van GGZ Centraal;
 • het doen van een referentiecheck en het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) zijn onderdeel van onze selectieprocedure;
 • wij kennen een actief scholingsbeleid en bieden uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden. Je kunt deze vinden op werkenbijggzcentraal.nl;

Waar ga je werken?

De Resultaat Verantwoordelijke Zorgeenheid (RVZe) Fornhese & Emerhese is 1 van de organisatie-onderdelen van GGz Centraal. Emerhese  biedt specialistische zorg aan volwassenen met een autismespectrumstoornis in Amersfoort, Eemland en Gooi & Vecht.  Emerhese heeft uitgebreide behandelvoorzieningen voor mensen met ASS en comorbide stoornissen en hun naasten. Op de locatie Amersfoort Westsingel is de polikliniek gevestigd (400 patiënten) en op het terrein van Zon & Schild zijn twee klinische voorzieningen: een voor volwassenen (34) en een voor oudere jeugd/jong volwassenen (9) en een afdeling voor deeltijdbehandeling. Voor bepaalde comorbide problemen wordt nauw samengewerkt met onze ketenpartners: Eemland, met name FACT, Symfora Meander, Kwintes, wijkteams.

Solliciteren

Wij zien je digitale sollicitatie voor de vacature psychiater behandelprogramma autismespectrumstoornissen graag  tegemoet.
Wil je eerst meer informatie neem dan contact op met Guus van Voorst (hoofd behandelprogramma) bereikbaar via telefoonnummer 06-519 22 894 of 033- 460 3500.

Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure kun je vinden op onze werkenbijggzcentraal.nl.

Reageren kan tot 27-04-2018.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen