Doorsturen
 
Doorsturen
 

begeleider/SPH Intensieve Psychiatrie Amersfoort

Werken in een moderne behandelomgeving? Lukt het jou om contact te maken met mensen uit de moeilijkste doelgroep van de psychiatrie?We vallen maar gelijk met de deur in huis. Want bij ons ga je werken met de moeilijkste doelgroep binnen de psychiatrie. Het gaat hier om mensen met zware problematiek die al een ...

 • Regio: Amersfoort
 • Vakgebied: Begeleiding/agogieVerpleegkunde
 • Opleidingsniveau: HBO
 • Aantal uren per week: 36 uur

Wat ga je doen?

Werken in een moderne behandelomgeving? Lukt het jou om contact te maken met mensen uit de moeilijkste doelgroep van de psychiatrie?

We vallen maar gelijk met de deur in huis. Want bij ons ga je werken met de moeilijkste doelgroep binnen de psychiatrie. Het gaat hier om mensen met zware problematiek die al een behandelkader hebben. We behandelen in een gesloten setting patiënten binnen GGz Centraal die zijn vastgelopen en die het elders vaak niet hebben weten te redden.  Mensen met forse psychiatrische problematiek vaak in combinatie met andere problemen als drugsverslaving. Jij als begeleider/SPH komt hier te werken, mét jouw collega’s want dit doe je echt samen. Vanuit een hecht team weet je een vertrouwensband op te bouwen, een weg te vinden waardoor patiënten een stap verder kunnen. We denken altijd in mogelijkheden en willen de mens achter de patiënt blijven zien. Met repressie en beheersing bereik je geen resultaten; onze behandeling is gericht op het bieden van een perspectief.

Kort samengevat betekent dit dat jij en de behandelaar met de patiënt een verpleeg-en behandelplan opmaakt; dit uitvoert en evalueert. Met jouw collega’s zorg je voor een optimaal behandel- en/of leefklimaat en je bewaakt de structuur van het behandelprogramma, het ritme van de dag en de gemaakte afspraken. Je houdt het overzicht over de groep en doet gerichte interventies. Hoofd erbij! Goede communicatie is belangrijk; niet alleen voor de patiënten maar ook naar de andere disciplines in het multidisciplinaire team. Heeft de arts een slecht nieuws gesprek? Dan zorg je dat hij veilig zijn werk kan doen. Met het netwerk (familie en ketenpartners) van de patiënt onderhoud je contacten en coördineer je activiteiten. Je werkt binnen een 24/7 rooster.

Wil je weten hoe jouw nieuwe werkplek eruit ziet en hoe jouw toekomstige collega’s het werk ervaren? Lees dan het verhaal van verpleegkundigen Aron Vos en Mark Westerink!

Op dit moment breiden we bovenregionaal uit en daarom is er plek voor meerdere begeleiders SPH! Onze behandelomgeving is modern en licht van opzet. We werken via een steppedcare model waarbij er meerdere begeleidingsmogelijkheden en faciliteiten aanwezig zijn zoals 1 op 1 begeleiding, comfortrooms en extra beveiligde kamers (kijk hier).  Geen oude steriele ruimtes dus maar zo ingericht dat het ook voor jou als professional goed werkbaar is.
Vanwege de uitbreiding gaan we nieuwe teams vormen waarvan jij deel uit gaat maken. Wat denk je: ben jij voor deze uitdagende baan geschikt?

Wat heb je nodig?

Als jij bekend staat om jouw oplossingsgerichtheid en creativiteit en zin hebt om aan een nieuw avontuur te beginnen, worden we  nieuwsgierig naar je. Verder hoort bij deze functie dat je:
 • beschikt over een afgeronde SPH (social work) opleiding;
 • affiniteit hebt met intensieve klinische zorg;
 • weet hoe je met agressie om kunt gaan; en enige ervaring hebt in het terugdringen van dwang- en dwangmaatregelen;
 • duidelijk en prettig communiceert;
 • een goede zelfreflectie hebt en gewend bent om de samenwerking met collega’s op te zoeken;
 • bereid bent alle diensten te draaien (avond, nacht en weekeinde).

Wat mag je verwachten?

Jij gaat deel uitmaken van een enthousiast en professioneel team. Daarnaast bieden we jou:
 • een contract voor 28-36 uur per week voor onbepaalde tijd;
 • een salaris conform de CAO GGZ, functiegroep 45  (minimaal € 1.814,- en maximaal € 3.086,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • de mogelijkheid om te participeren in het opbouwen van een nieuw team;
 • goede doorgroei mogelijkheden;
 • onze arbeidsvoorwaarden zijn terug te vinden op onze werkenbijggzcentraal.nl.

Waar ga je werken?

Bij GGz Centraal staat de cliënt centraal. Hulp bieden aan mensen met psychiatrische en ernstig psychische problemen is de bestaansreden van de organisatie. Kwalitatief goede en gepassioneerde medewerkers zijn de sleutel tot goede hulpverlening. De organisatie wil een klimaat creëren waar de behoefte aan verder ontwikkelen en leren vanzelfsprekend is. Onze missie is het behandelen, begeleiden en ondersteunen van mensen met psychische problemen, opdat zij de regie over hun eigen leven kunnen hebben.

Zon & Schild is een grote locatie aan de rand van Amersfoort. Op het terrein is een breed behandelaanbod gehuisvest waardoor patiënten eenvoudig kunnen wisselen van behandeltype of zorgzwaarte. Naast een breed basisaanbod zijn er ook een aantal specialismen op Zon & Schild die zijn gericht op het behandelen van patiënten met complexe meervoudige problematiek. De bosrijke locatie Zon & Schild biedt voor deze patiënten een rustige en veilige behandelomgeving.
 
Intensieve psychiatrie is gevestigd in het gebouw Kastanjehof. We werken bovenregionaal met de taak om cliënten op te vangen die ontwrichtend zijn en meer diagnostiek en behandeling behoeven.
 
Algemene Speerpunten binnen de Intensieve Psychiatrie zijn de ontwikkeling van de High Intensive Care zorg-unit, terugdringen van dwang en drang, en het ontmoedigen van middelenmisbruik. Als kernwaarde van onze dienstverlening staan we voor herstel ondersteunende en gastvrije zorg.
 

Solliciteren

Voel jij je uitgedaagd?
Stuur dan jouw actuele cv en korte motivatie tot uiterlijk donderdag 15 maart 2018.
Gesprekken vinden plaats in week 12. 
Bij serieuze interesse en een passend cv is het mogelijk een dag(deel) mee te lopen op de afdeling.

Wil je eerst meer weten?
Bel of app dan naar Tjebbo Grijpma,teamleider bedrijfsvoering Kastanjehof, op 06 237 837 73 of Ben Nijman, eveneens teamleider bedrijfsvoering Kastanjehof op 06 205 919 78.

Een referentiecheck maakt onderdeel uit van deze procedure.  Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)hoort hierbij. Wij vergoeden de kosten.

Reageren kan tot 03-04-2018.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen