Doorsturen
 
Doorsturen
 

basisarts (Anios) Intensieve psychiatrie Amersfoort

Wil jij je verder ontwikkelen als basisarts? Heb je de ambitie om complex psychiatrisch gedrag te leren begrijpen en te behandelen?De patiënten bij Intensieve psychiatrie Kastanjehof zijn te omschrijven als langdurig zorgafhankelijk met een forensische en/of psychiatrische achtergrond die gaan resocialiseren. Pittige ...

 • Regio: Amersfoort
 • Vakgebied: Psychiaters en artsen
 • Opleidingsniveau: WO
 • Aantal uren per week: 36 uur

Wat ga je doen?

Wil jij je verder ontwikkelen als basisarts? Heb je de ambitie om complex psychiatrisch gedrag te leren begrijpen en te behandelen?

De patiënten bij Intensieve psychiatrie Kastanjehof zijn te omschrijven als langdurig zorgafhankelijk met een forensische en/of psychiatrische achtergrond die gaan resocialiseren. Pittige doelgroepen waarvoor we jouw professionele nieuwsgierigheid goed kunnen gebruiken. Niets gaat hier vanzelf, het zijn vaak kleine stukjes vooruit. Dat vraagt om een onbevooroordeelde blik en uithoudingsvermogen, en het vermogen om met elkaar de kleine successen te vieren.

Als anios ben je een sturende (mede)behandelaar en draag je zorg voor de medische en psychiatrische behandeling van psychiatrische patiënten met een enorme diversiteit aan psychiatrische stoornissen. Je doet dit niet alleen maar werkt samen met het multidisciplinair team en onder supervisie van de psychiater. Intakes, (lichamelijk)onderzoek, diagnostiek, (medicamenteuze) behandeling en meer; het hoort er allemaal bij. Verder doe je farmacotherapeutische behandelingen bij patiënten die door andere disciplines worden behandeld of begeleid. Overigens ben je niet de enige arts assistent; naast jou werken hier nog vier collega’s, je kunt elkaar dus gemakkelijk opzoeken als je dat wilt. Elke week heb je een aantal overleggen, je hebt een eigen caseload van ongeveer zeven tot 15 patiënten en beheert je eigen agenda.
 
Kortom: een gevarieerde functie waarin je in een stroomversnelling kennis gaat maken met een veelvoud aan problematieken en behandelmethoden. Never a dull moment!
 
Binnen Kastanjehof heb ik veel geleerd van de verpleegkundige en ervaren teams. Dat tref je niet overal zo. Als je net uit “de schoolbanken” komt, is het wel even wennen op zo’n plek als deze. Ik heb hier geleerd om breed te denken, beter af te wegen. Bereid me nu ook beter voor op mijn afspraken. Van de 100 dingen die je tegenkomt, moet je dingen gaan afwegen; het lukt nooit om iedereen tevreden te stellen. Ik heb geleerd dat er meerdere soorten van “goed” zijn en herken gedrag nu eerder. Het werken hier is dynamisch en leuk, we hebben prima collega’s en lunchen een paar keer in de week met elkaar bij AppeltjeEitje, een eetcafé dat door onze cliënten wordt gerund. Een uitstekende werkplek voor collega’s die net starten met hun loopbaan!”. ( aldus Dennis Schilderman arts assistent Intensieve Psychiatrie).

Wat heb je nodig?

Als jij je verder wilt ontwikkelen binnen de psychiatrie en enthousiast bent om te werken in een vernieuwende behandelorganisatie, worden we nieuwsgierig naar je. Verder hoort bij deze functie dat je:
 • beschikt over een (bijna) afgeronde opleiding tot basisarts en BIG geregistreerd bent;
 • ervaring hebt binnen de psychiatrie, maar je kunt ook solliciteren als je net jouw opleiding hebt afgerond;
 • een flexibele en collegiale instelling hebt.
 • bereid bent om crisisdiensten mee te draaien; dit ga je doen na een gedegen inwerkperiode. 
Toen ik klaar was met mijn studie geneeskunde heb ik bewust gekozen voor de psychiatrie en dan de acute behandeling. Ik werk graag samen met een verpleegkundig team; deze professionals zijn onze ogen en oren, en zo krijg je een echte band met elkaar. Zij hebben mij geleerd om anders te kijken; we zijn echt een team met elkaar! Het is hier supercomplex, en er gebeurt heel veel tegelijk. We werken in een mooie moderne behandelomgeving waar patiënten leren weer te normaliseren. Het gaat niet alleen maar om de medicamenteuze behandeling. Iemand moet ook tevreden zijn met zijn leven. Door mijn onderzoekende karakter, stel ik vragen en leer ik patiënten beter te begrijpen; alleen dan kan ik meer voor hen betekenen. Daar doe ik het voor”. ( aldus Khaled Qaderdan, arts assistent Intensieve Psychiatrie acuut).

Wat mag je verwachten?

Wij bieden een werkomgeving die wordt gekenmerkt door korte lijnen, mogelijkheden voor ontplooiing en fijne collega’s om mee samen te werken. En verder:
 • een fulltime contract voor 36 uur per week voor bepaalde tijd (jaar);
 • het salaris is conform de CAO GGZ, functiegroep 65 (minimaal € 3.266,-  en maximaal € 5.126,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek);
 • de mogelijkheid door te groeien naar AIOS psychiatrie;
 • uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden. Je kunt deze vinden op onze website
 • wekelijks werkbegeleiding en supervisie;
 • een moderne werkplek;
 • Lunchen bij AppeltjeEitje.

Waar ga je werken?

Zon & Schild is een grote locatie aan de rand van Amersfoort. Op het terrein is een breed behandelaanbod gehuisvest waardoor patiënten eenvoudig kunnen wisselen van behandeltype of zorgzwaarte. Naast een breed basisaanbod zijn er ook een aantal specialismen op Zon & Schild, die zijn gericht op het behandelen van patiënten met complexe meervoudige problematiek. De bosrijke locatie Zon & Schild biedt voor deze patiënten een rustige en veilige behandelomgeving.
Intensieve psychiatrie is gevestigd in het gebouw Kastanjehof.
 

Solliciteren

Is jouw interesse gewekt en wil je meer informatie?
Neem dan contact op met Peter Versteeg (hoofd bedrijfsvoering) bereikbaar via telefoonnummer: 06- 232 889 46. 

Wil je solliciteren? Stuur dan je CV en brief met motivatie via het sollicitatieformulier ter attentie van Peter Versteeg.

Reageren kan tot 10-12-2018.

Gerelateerd

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden
Doorsturen