Ons werkgebied

Elk jaar rekenen zo’n 25.000 patiënten op GGz Centraal als dé specialist in geestelijke gezondheidszorg. Ons werkgebied bevindt zich in het midden van het land en kenmerkt zich door een grote geografische diversiteit. Van uitgestrekte polders, platteland en kleinere dorpen tot grote steden als Amersfoort en Almere.

Organisatorisch zijn we onderverdeeld in 5 resultaatverantwoordelijke zorgeenheden (RVZE's), namelijk Gooi- en Vechtstreek, Veluwe & Veluwe Vallei, Eemland, Flevoland en Fornhese & Emerhese. Iedere eenheid heeft zo zijn eigen subcultuur en populatie. Zo geven we kleur aan de regionale invulling van onze dienstverlening.

Ons werkgebied
Ons werkgebied

Eemland

De regio Eemland ontfermt zich over een breed en grotendeels stedelijk werkgebied. In Amersfoort vormen Zon & Schild en de brede locatie aan de Westsingel de 2 hoofdlocaties. Onze FACT teams werken vanuit Amersfoort, Soest en Leusden.

De regio is volop in ontwikkeling. We richten onze aandacht op doelmatige behandeling, waarbij herstelgerichte transmurale patiëntenzorg in de keten centraal staat. En de werkcultuur? Die kenmerkt zich door multidisciplinaire samenwerking, optimalisatie en innovatie.

Flevoland

De Flevopolder en Noordoostpolder vallen beiden onder het aandachtsgebied van de regio Flevoland. Een breed werkgebied, verdeeld over 6 gemeenten. Vanuit onze locaties in Almere, Lelystad, Emmeloord en Dronten werken wij samen met ruim 325 collega’s.

Flevoland is in beweging, stilstand is achteruitgang. Herstelgerichte patiëntenzorg kenmerkt de visie en aanpak binnen de regio. Daarbij werken we zo maximaal mogelijk ambulant. Dat zie je goed terug in onze specialistische gebiedsteams.

Onder het motto ‘behandelen doen wij samen’, staan de patiënt en zijn naasten centraal. Ook werken we intensief samen met lokale netwerkpartners. Focus op eigen regie en autonomie, ruimte om te pionieren en multidisciplinaire samenwerking zijn belangrijke pijlers in het dagelijkse werk.

Fornhese & Emerhese

Fornhese biedt specialistische kinder- en jeugd ggz voor kinderen van 0 tot 18 jaar en hun naastbetrokkenen. We werken vanuit verschillende locaties in Midden-Nederland. Want samen met ruim 325 collega’s en netwerkpartners ontfermt Fornhese zich over het totale werkgebied van GGz Centraal.

Emerhese is ons expertisecentrum voor autisme spectrumstoornissen bij (jong) volwassenen. Vanuit onze locaties in Amersfoort en Almere werken wij samen met zo’n 50 collega’s. Er is een polikliniek voor diagnostiek en behandeling. Daarnaast heeft Emerhese een klinische afdeling op het terrein van Zon & Schild in Amersfoort. Deze bestaat uit zes woningen, een voorzieningengebouw, een werkplaats en een afdeling voor deeltijdbehandeling.

Fornhese & Emerhese staan voor een hoge mate van professionaliteit en expertise. Zowel in de directe zorg, als in de visie op werkgeverschap. Eigen initiatief, kennisdeling en constructieve samenwerking kenmerkt de collegiale manier van werken.

Gooi- en Vechtstreek

Vanuit onze locaties in Bussum, Hilversum, Laren en Huizen werken we in de regio Gooi- en Vechtstreek samen met zo’n 440 collega’s. Juliana-Oord, Mauritzhof en Rembrandthof hebben ieder hun eigen aandachtsgebied. De FACT teams zijn hierin aanvullend op het gebied van ambulante behandeling.

Regie geven, kennis delen, lef en energie tonen, vertrouwen geven en gastgericht werken. Dat zijn de kenmerken van het kompas dat richting geeft aan onze visie op patiëntenzorg én werkgeverschap binnen regio Gooi- en Vechtstreek.

Veluwe & Veluwe Vallei

De regio Veluwe & Veluwe Vallei is veruit de grootste RVZE van GGz Centraal. Ruim 950 collega’s werken vanuit locaties in Wezep, ‘t Harde, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo, Putten, Nijkerk, Barneveld en Veenendaal. Landgoed Veldwijk in Ermelo is onze grootste en tevens oudste locatie en daarmee een begrip op de Veluwe.

In deze regio staat de visie van Machteld Huber centraal. We leggen de nadruk op veerkracht, niet op ziekte. Onze focus op eigen regie, autonomie en vertrouwen vind je terug in de aanpak en de visie binnen de regio.

Lees hier meer

Mogelijkheden genoeg

Mogelijkheden genoeg

We zijn een grote organisatie met diverse werklocaties. Daarom kunnen we inspelen op individuele ontwikkelwensen, functie-inhoud, type behandelprogramma en woon-werkafstand. Aan jou de keuze. Nieuwsgierig? We komen graag met jou in contact.

Bekijk onze vacatures