Het vak van SPV'er past mij als een oude jas

Hans

Als SPV'er heb ik een gevarieerde rol. Je werkt zelfstandig en toch ook heel intensief in en met een team. Je moet weten wanneer je je verantwoordelijkheden moet nemen, je moet voor een deel je eigen feedback organiseren. Het past me als een oude jas, ik hou van dit werk. Er zit veel vrijheid in deze baan. Ik moet er op uit, op huisbezoek en initieer zelf afspraken. Er is veel één op één contact met mensen en dat vind ik prettig.

Er is veel één op één contact met mensen en dat vind ik prettig.

Creatief zijn

Onze doelgroep bestaat uit volwassenen die kampen met complexe psychiatrische problematiek en die is de laatste jaren steeds zwaarder geworden. Vroeger was er meer back-up vanuit de klinieken en nu veel minder. Je moet zelf meer doen, creatiever zijn. Maar ik hou van die mensen, ben zelf niet zo goed in gestructureerd werken en dat past hen ook. Ik werk op gelijkwaardig niveau met mijn cliënten en dat voelen ze. Als ik soms met mijn collega (psychiater) aan de deur bij een cliënt kom, wordt er wel gezegd: “jij mag binnenkomen, jij doet tenminste normaal”. Het is veel schakelen tussen allerlei niveaus, aansluiten. Het gaat allemaal om contact!

Teamwork

We hebben een fijn team, delen veel met elkaar. Hebben elkaar hard nodig, want dit werk kost energie. Het is fors aanpoten en op je eigen grenzen letten. En op die van je collega natuurlijk. We vertrouwen elkaar en zoeken elkaar op. Binnen FACT en ook binnen ons team is nog genoeg te ontwikkelen. We kunnen elkaar nog meer opzoeken en kennis delen, ook van buitenaf, meer de ramen open zetten. Van onze nieuwe collega verwacht ik dat deze mee wil in die ontwikkelingen, dat deze het fijn vindt en gewend is kennis te delen. Iemand die een (pro)actieve rol wil oppakken in het elkaar steeds beter maken. En natuurlijk met gevoel voor onze cliënten. Graag met enige humor.

We vertrouwen elkaar en zoeken elkaar op.

Een van de leukere ervaringen die ik heb meegemaakt? De volgende ervaring. Mensen vanuit de sportieve tak van behandeling organiseren al meerdere jaren sportreizen. Hierbij kun je denken aan wandelen en wielrennen in het hooggebergte, zoals de Alpen, Mont Ventoux en de Stelvio (Voor de liefhebbers grote namen!). Aan deze reizen doen ook altijd deelnemers (cliënten en medewerkers) vanuit FACT mee. Door het leveren van sportieve prestaties op dit niveau leer je o.a. van jezelf over wat je kan en dat is vaak meer dan je denkt. En dat geldt voor alle deelnemers, cliënten én medewerkers. Je bent gelijkwaardig. De manier waarop je dan met z’n allen aan sportieve doelen werkt, is voor mij altijd weer een stimulans voor mijn dagelijks werk!

Carrièrestappen

Ik ben bezig met mijn tweede dienstverband bij GGz Centraal. In 1985 ben ik hier gestart als verpleegkundige en toen ik na een aantal jaren de mogelijkheid zag om mijzelf inhoudelijk te verbeteren heb ik een functie als verpleegkundige bij het Sinaï Centrum (Joods psychiatrisch ziekenhuis) geaccepteerd. Ook heb ik in mijn loopbaan nog een jaar voor De Amersfoortse verzekering gewerkt. Toch was dit allemaal niet helemaal mijn ding. Na verloop van tijd begon het bij me te kriebelen en wilde ik weer terug naar de GGZ. Die stap heb ik in 1998 opnieuw gezet en dit keer als verpleegkundig coördinator bij GGz Centraal. In 2000 ben ik hier unithoofd geworden binnen de toenmalige afdeling socialiserende behandeling. Tussendoor heb ik de opleiding casemanagement gedaan bij het RINO in Amsterdam.

Zie jij jezelf ook bij GGz Centraal werken?

Recente vacatures

Open sollicitatie

Ben je geïnspireerd en heb jij dezelfde ervaringen ondernomen? Kom dan eens met ons in contact als GGZ Centraal ook iets voor jou kan betekenen. Meld je aan voor onze job alert of stuur een open sollicitatie.