Een netwerk van innovatieve en creatieve mensen 

Wil jij innoveren in je werk, of heb je een vernieuwend idee? Je staat niet alleen. Bij GGz Centraal land je namelijk in een innovatief netwerk van medewerkers door de hele organisatie heen.   

Co-creatie staat bij onze innovaties centraal. Binnen ons netwerk 'Innovatie en Digitale zorg' komen we tot nieuwe inzichten, delen we good practices en wordt volop geëxperimenteerd. 

In al onze regio's hebben we innovatie-coördinatoren en innovatie-ambassadeurs, die samen werken aan vernieuwingsvragen. Die geven we vorm met cliënten, ervaringsdeskundigen, medewerkers, studenten en bedrijven. 

innovatie bij ggz centraal: virtual reality

Virtual Reality in de verslavingszorg

Ondersteund door de afdeling Innovatie, richtte Anja een werkgroep Virtual Reality op met collega’s.

‘Er bestaat een duidelijke relatie tussen afkicken, craving en spanning. Ik dacht direct dat de VRelax weleens interessant zou kunnen zijn voor mijn werk op de detox-afdeling. Ik kreeg groen licht om 2 brillen aan te schaffen, die gebruik ik nu voor mijn onderzoeken.’

Lees het hele verhaal van Anja

Innoveren in jouw werk  

Wil jij als collega of nieuwe medewerker een actieve rol spelen in het vernieuwen van de zorg? Dat kan op verschillende manieren: 

  • Als medewerker van GGz Centraal kun jij aansluiten bij ons interne innovatie-netwerk. Bespreek jouw ideeën met onze afdeling innovatie. Of implementeer bestaande innovaties op jouw afdeling.
  • Kies voor innovatie tijdens jouw opleiding of werk. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan de GGZ-Hackaton, of een module over innovatie volgen tijdens jouw opleiding tot psycholoog.
  • Binnen de P-opleiding en de VS-opleiding heb je als professional in opleiding de mogelijkheid om innovaties vorm te geven binnen jouw opleiding. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Niels, die als onderdeel van zijn opleiding tot klinisch psycholoog exposure door Virtual Reality implementeerde op zijn afdeling. 
Luister naar onze podcastserie over innovatie en vernieuwing in de ggz

Luister naar onze podcastserie 'Innovatie en vernieuwing in de GGZ' 

Innoveren kan op verschillende manieren. Met wetenschappelijk onderzoek, de nieuwste technologie, een compleet zorgprogramma of juist door kleine aanpassingen op een afdeling.  

In iedere podcast-aflevering vertelt een andere ggz-professional over zijn of haar innovatie of vernieuwing. Wat was het probleem dat zij wilden aanpakken, hoe kwam de vernieuwing tot stand en wat zijn de resultaten? 

Luister de podcast ook op Spotify, Apple Podcasts of jouw favoriete podcast-app. 

Meer over de podcast

Sluit je aan bij ons innovatie-netwerk  

Wil je meer weten, meedenken of meedoen? Neem dan eens contact op met onze afdeling innovatie. 

Aan jou de keuze

GGz Centraal is omvangrijk en divers. Daarom kunnen we inspelen op individuele ontwikkelwensen, functie-inhoud en type behandelprogramma. Aan jou de keuze. 

Bekijk onze vacatures