Werken als klinisch psycholoog

Als klinisch psycholoog diagnosticeer en behandel je patiënten met complexe psychische aandoeningen. Dat combineer je met kennis en vaardigheden op het gebied van management en beleid en van wetenschappelijk onderzoek. Zo stuur je als klinisch psycholoog aan op inhoudelijke innovatie en sla je een brug tussen wetenschappelijke kennis en de praktijk.

Het programma van de opleiding tot klinisch psycholoog

De opleiding tot klinisch psycholoog start ieder jaar in januari en duurt 4 jaar. Tijdens de opleiding werk je 3 of 4 dagen binnen een behandelteam en volg je één dag in de 2 weken cursorisch onderwijs. Dat wordt verzorgd door de Rino Groep in Utrecht.

Het accent van jouw opleiding tot klinisch psycholoog ligt op volwassenen en ouderen (V&O) of op kinderen en jeugd (K&J).

Brede werkervaring opdoen

Jouw opleiding tot klinisch psycholoog volgen bij een omvangrijke organisatie als GGz Centraal geeft jou de mogelijkheid om brede werkervaring op te doen. Daarnaast werken we samen met diverse instellingen, die expertises hebben met verschillende doelgroepen. Dat geeft jou de mogelijkheid hebt om werkervaring op te doen met bijvoorbeeld een LVB of forensische doelgroep.

In jouw opleidingstraject bieden we dus zoveel mogelijk maatwerk. We stemmen de praktijkwerkplekken, in overleg, af op jouw ambities en doelen.

Vergoeding van de opleidingskosten

Tijdens jouw opleiding tot klinisch psycholoog krijg je een leerarbeidsovereenkomst van 34 uur per week, voor de duur van 4 jaar. We vergoeden 100% van de opleidingskosten van de leertherapie en het cursorisch onderwijs. Dit is exclusief literatuur. Daarnaast vindt het cursorisch onderwijs gedeeltelijk binnen werktijd plaats.

Solliciteer voor de opleiding tot klinisch psycholoog

De inhoud van de opleiding

Brede kennis en ervaring binnen diverse behandelprogramma’s

Als gz-psycholoog in opleiding tot specialist (GIOS) doe je ervaring op in de diagnostiek en behandeling van patiënten met complexe problematiek. Tijdens de opleiding ben je 2 keer 2 jaar binnen een behandelprogramma werkzaam, je wisselt dus halverwege de opleiding van opleidingsplek. Zo doe je brede kennis en ervaring op met diverse doelgroepen en in verschillende behandelsettings, bijvoorbeeld poliklinisch, groepstherapie of systemische behandeling.

Leiderschap, onderzoek en innovatie

Ongeveer een derde van de opleiding bestaat uit het uitvoeren van management-opdrachten en wetenschappelijk onderzoek. Daarmee speel je tijdens jouw opleiding een belangrijke rol in de samenwerking én in het creëren van nieuwe behandelingen en interventies.

Tijdens de management-opdrachten identificeer je problemen in het zorgproces en werk je aan verbeterplannen. Dat zijn management-projecten die er toe doen, zodat je tijdens jouw leerproces ook echt een bijdrage levert aan het verder brengen van de zorg.

En ook ons wetenschappelijk onderzoek is vaak praktijkgericht. Zo publiceer je tijdens jouw opleiding bij GGz Centraal wetenschappelijke artikelen die een directe invloed kunnen hebben op de kwaliteit van diagnostiek en behandeling in de dagelijkse patiëntenzorg.

Volg jouw opleiding tot klinisch psychloog bij GGz Centraal

Marit Bierman is de P-opleider van GGz Centraal

Werken met gepassioneerde collega's en goede begeleiding van ervaren opleiders

Niets is zo leuk als onderdeel uitmaken van een gedreven, gepassioneerde groep collega's. Die vind je volop bij GGz Centraal, zowel op de werkvloer als tijdens de opleiding.

Een opleiding tot specialist volgen is een intensief traject. Des te belangrijker is een goede ondersteuning in het proces. Daarom kun je bij GGz Centraal rekenen op begeleiding en supervisie van ervaren praktijkopleiders op het gebied van behandeling, diagnostiek, management en onderzoek.

Opleiders
Marit Bierman, P-opleider en klinisch neuropsycholoog
Milan van Diermen, plaatsvervangend P-opleider en klinisch psycholoog

wetenschappelijk onderzoek bij ggz centraal

Wetenschappelijk onderzoek

Het wetenschappelijk onderzoek staat binnen GGz Centraal als een huis en is nauw verbonden met de opleiding tot klinisch psycholoog. Gedreven collega's werken vanuit 4 verschillende onderzoekslijnen, die zich richten op ontwikkelingsstoornissen, psychotische stoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en angst- en dwangstoornissen. Als GIOS kun je binnen een onderzoekslijn aansluiten bij lopend onderzoek of zelf een nieuw project opzetten.

Bovendien bieden we volop ondersteuning in praktische zaken rondom wetenschappelijk onderzoek, om obstakels in het uitvoeren voor je weg te nemen. Denk daarbij aan advies in het opstellen van een onderzoeksvoorstel, ondersteuning door een statisticus, skillslabs over wetenschappelijk schrijven of SPSS en PR rond het onderzoek.

Solliciteren voor de opleiding tot klinisch psycholoog bij GGz Centraal

Zowel interne als externe kandidaten kunnen solliciteren voor de klinisch psycholoog opleiding van GGz Centraal. De vacatures voor de opleidingsplekken worden ieder jaar geopend in april.

Staat de vacature nog niet online? Meld je aan voor de Job Alert, zodat je zeker weet dat je de sollicitatieperiode niet mist.

Bekijk de vacatures voor onze opleidingsplaatsen

Volg jouw opleiding bij GGz Centraal

Bekijk onze vacatures voor de opleiding tot klinisch psycholoog.

Bekijk de vacatures

Heb je vragen over de opleiding tot klinisch psycholoog?

Voor meer informatie over de klinisch psycholoog opleiding bij GGz Centraal kun je contact opnemen met: 

Ellen Ruitersecretaresse p-opleiding, 06-23436471, secretariaat.p-opleiding@ggzcentraal.nl.